“Prinses Kate moest kankerdiagnose bekendmaken omdat nieuws dreigde uit te lekken”

De Britse kroonprinses Kate werd gedwongen om te communiceren over haar kankerdiagnose omdat het nieuws over haar toestand dreigde uit te lekken. Dat meldt de Daily Mail.

jvh
Bron: Daily Mail

Kate maakte op 22 maart in een videoboodschap bekend dat ze kanker had, en preventieve chemotherapie onderging. Maar volgens “een goedgeplaatste bron in Kensington Palace” van de Daily Mail werd die boodschap sneller dan gepland naar buiten gebracht, omdat het nieuws anders dreigde te lekken.

Het is onduidelijk of dat vermeende lek afkomstig was uit de London Clinic, het privéziekenhuis waar Kate in januari een buikoperatie onderging, of van elders. De Britse autoriteiten openden vorige week een onderzoek naar de London Clinic, omdat een aantal werknemers er zonder toestemming het medische dossier van de prinses probeerden in te kijken.

LEES OOK. Deze mama’s hebben net als prinses Kate kanker: “Had ik naar de radioloog geluisterd, we hadden dit gesprek vandaag waarschijnlijk niet”

Mysterie

Kate onderging op 16 januari een operatie aan de buik. In de daaropvolgende weken werd ze amper in het openbaar gezien, wat zorgde voor veel speculatie in de Britse pers en publieke opinie. Er werden zelfs allerlei complottheorieën de wereld in gestuurd, zeker nadat de prinses een bewerkte foto van zichzelf met haar kinderen liet verspreiden.

Pas na twee maanden kwam er een einde aan die speculatie, toen Kate in een videoboodschap bekendmaakte dat er bij haar kanker was vastgesteld, en dat ze zich in de beginfase van een “preventieve chemobehandeling” bevond.

De echtgenote van de Britse kroonprins William vroeg vervolgens om rust en privacy om het nieuws te kunnen verwerken en de ziekte te kunnen bekampen. Ze bedankte vorige week het Britse volk voor hun vele steunbetuigingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER