© Isosport

“We hebben de titelstrijd interessant gemaakt voor België”: Union-trainer Alexander Blessin blikt vooruit op clash met Anderlecht

Union-trainer Alexander Blessin geeft toe dat de voorbije week niet de makkelijkste was na de tweede nederlaag op een rij in deze play-offs. “We hebben alles heel lang geanalyseerd. Eigenlijk starten onze play-offs nu pas.”

Valerie Van Avermaet

”Het is hard om twee keer na elkaar te verliezen.” Union-trainer Alexander Blessin steekt het niet onder stoelen of banken: de voorbije twee wedstrijden van Union waren niet de beste. “Daarom hebben het er deze week uitgebreid over gehad. We hebben alles echt heel lang geanalyseerd en erover gepraat. We weten wat beter moet, maar niet alles was slecht. Onze expected goals waren best hoog en ook andere data en statistieken waren goed. We maken gewoon stomme fouten, daar moeten we vanaf de eerste minuten vanaf nu alert voor zijn”

“Onze play-offs starten eigenlijk nu pas. Het zou goed zijn als we wedstrijden beginnen te winnen”, ging hij grijnzend voort. “Natuurlijk voel ik druk, maar dat voelen ze bij Anderlecht ook hoor. Deze wedstrijd kan een kantelmoment zijn. We hebben de titelstrijd alleszins interessant gemaakt voor België nu er weer vier ploegen kampioen kunnen worden.”

© BELGA

De clash zondag tegen stadsrivaal Anderlecht wordt er alleszins een op het scherpst van de snee. Beide ploegen bikkelen in een rechtstreeks duel om de leidersplaats en de winnaar kan een eerste grote stap richting titel zetten. Het is bovendien bekend dat Anderlecht-trainer Brian Riemer Union weleens durft uit te dagen op zijn persconferenties. Of Blessin daarom dit keer een boodschap heeft voor Riemer? “Dat ik een betere voetballer was dan hij”, lachte de Duitser die doelde op een artikel op onze website over de spelerscarrières van Riemer en Blessin. “Jullie hebben zeker nooit een wedstrijd van mij gezien? Ik was misschien geen Messi of Ronaldo, maar ik stond wel in de halve finale van de DFB Pokal en speelde Europa League, da’s toch niet slecht”, grijnsde de trainer van Union.

Goede beslissing Burgess

Blessin kwam ook nog even terug op de schorsingszaak rond zijn verdediger Christian Burgess. “Ik heb deze week geprobeerd om de kranten niet te lezen. Als je naar de chronologie van de hele zaak kijkt, moet ik toch wat lachen. Maar eigenlijk twijfelde ik er niet aan dat hij zou kunnen spelen zondag. Het was een goede beslissing die donderdag viel. Christian is er trouwens heel relaxed mee omgegaan.” Case closed dus, waardoor de blik weer op het sportieve kan.

Op het vlak van blessures viel er tot slot nog goed nieuws te rapen in het Dudenpark. Kevin Mac Allister is opnieuw speelklaar en ook Kevin Rodriguez staat dicht bij een terugkeer. “Ze trainen goed. Het is misschien nog wat te vroeg om aan de wedstrijd te beginnen, maar zo hebben we toch weer wat meer opties.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer