De Jordaanse prinses Salma (23) als luchtmachtpiloot. Rechts: onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Jordaanse prinses Salma (23) als luchtmachtpiloot. Rechts: onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. © AFP

ANALYSE. Hoe een Jordaanse prinses mee voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook kan zorgen

De wereld houdt z’n adem in: Zal Israël reageren op de Iraanse aanval? Hoe zou het dat kunnen doen? En hoe zou Iran daar dan weer op reageren? De vrees voor escalatie is groot, maar het zou ook kunnen dat die aanval voor een doorbraak in de andere richting zorgt. Dat een staakt-het-vuren op de Gazastrook waarschijnlijker wordt. Onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden legt uit hoe die schijnbaar tegenstrijdige loop der feiten zich zou kunnen voltrekken — en wat een Jordaanse prinses daarmee te maken heeft.

8 reacties

  • Rudi Adriaensen

    1 maand geleden
    Jordanië helpen ? waar waren ze dan de afgelopen maanden ? o natuurlijk , kregen veel onder tafel geschoven van Amerika net zoals Egypte dat er financieel sterk op vooruit ging door niets te doen .
  • Lennert Cornette

    1 maand geleden
    Israel valt een soeverein land aan, Syrie, en bombardeert de Iraanse ambassade. Iran heeft passend gereageerd, Israel mag nu wel stil wezen.
  • Remi Kurajber

    1 maand geleden
    Israël zou moeten beginnen met al de VN resoluties te respecteren. Palestijnen hun bezette gebieden vrijgeven en alle vluchtelingen laten naar hun eigendommen terugkeren. Maar nee, ze willen alles voor zichzelf en altijd maar slachtoffer spelen
  • Gerard Braeckmans

    1 maand geleden
    Vreemd dat de 'experten' altijd weten wat er gaat gebeuren.
  • Willy Bogaert

    1 maand geleden
    Iran zou best zenuwachtig beginnen worden en beginnen bidden . Terreurstaten kunnen niet blijven overleven ,ook Rusland niet