Renoveren met 'Mijn Verbouwlening' is aanzienlijk minder populair dan een jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Renoveren met 'Mijn Verbouwlening' is aanzienlijk minder populair dan een jaar geleden. © Frederik Beyens

“Dat is absurd”: waarom de aanvragen voor de goedkopere renovatielening kelderen

Het aantal aanvragen bij de Vlaamse overheid voor een financieel voordelige lening om je woning energiezuiniger te maken, is meer dan gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers van ‘MijnVerbouwlening’. Wat is er aan de hand? En is er een impact op de prijs voor wie wel nog renoveert?

53 reacties

  • Herman Smulders

    1 maand geleden
    Ik stem op die partij die een halt toeroept aan de renovatiedictatuur van deze Vlaamse regering. Dit is een regelrechte aanslag op je schamele spaargeld als je dat al hebt.
  • emi de graeve

    1 maand geleden
    pas op : wat de overheid met één hand en veel getoeter uitdeelt neemt ze vroeg of laat stiekem in tienvoud met de andere hand terug.
  • Marleen Sprangers

    1 maand geleden
    eerst uw eigen blauw betalen voor überhaupt een woning te kunnen kopen. Dan zijn de centen op en renoveren gaat dan niet binnen de 5 jaar
  • karin verwimp

    1 maand geleden
    Die verplichte renovaties en subsidies hebben enkel nadelen, geen voordelen verhuurders die een huurwoning renoveren jagen de huurprijs nog meer op ondanks dat ze vaak al onbetaalbaar is. En handelaars in renovatiematerialen en werken verhogen uit hebberigheid hun prijzen.
  • Christiaan Vernist

    1 maand geleden
    Zelf renoveren scheelt minstens 50% goedkoper. Plus je kan het op eigen tempo doen en alles sat je zelf doet doe je goed. Aannemers hebben ook geen tijd dus die vragen maar wat. Ook zijn er ook steeds meer van die dubieuze aannemers die slecht werk leveren, afspraken niet nakomen, failliet gaan,...