Les Hijabeuses / BELGA
Volledig scherm
© Les Hijabeuses / BELGA

Controverse rond hoofddoek tijdens Olympische Spelen in Parijs: alle atleten mogen er een dragen, behalve... de Fransen

De hoofddoekendiscussie in Frankrijk is helemaal overgewaaid naar de sport. Reden? Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) laat de hoofddoek toe in het olympisch dorp tijdens de Spelen in Parijs, maar de Franse overheid verbiedt de Franse atleten om zo’n hidjab te dragen.

57 reacties

  • Bilal Bruggen

    1 maand geleden
    De regelen van het IOC gelden over de hele wereld. Heeft niets te maken met boven de wet te staan. Gaat over regels tijdens een sport competities. Net zoals in de individuele disciplines. De Olympische gedachte garandeert dat iedereen kan deelnemen die de limieten behaalt, dus ook atleten met een hoofddoek, tulband of Keppel. Punt aan de lijn. Frankrijk is zowat het meest intolerante land ter wereld. Triest.
  • Sam Bedfort

    1 maand geleden
    Wat een onzin. Iedereen gelijk voor de wet. Hopelijk vegen de Franse atleten hun voeten aan het verbod.
  • BERNARDO MORALEDA

    1 maand geleden
    5 Ringen .. Werelddelen .. culturen .. religies .. etc … We moeten verdraagzaam zijn.. tollerant.. verwelkomen .. als iedereen eens voor de spiegel staat .. gaat men tot de vaststelling komen dat het een moeilijke word. De eene zijn wijn zal roder kleuren dan de andere .. en en en en .. wetten zijn er voor iedereen … ieder land hanteert zijn eigen. Maar niet ieder land individu cultuur is tollerant en medelevend. #sad world
  • Kristof Van Roeyen

    1 maand geleden
    Het hoofddoekendebat lijkt steeds een debat tussen moslima's en niet moslims. Geef de moslimexecutieve de macht om richtlijnen uit te schrijven omtrent hoofddoekendracht en het debat zal verplaatst worden naar moslims onderling.
  • pierre samaey

    1 maand geleden
    Het IOC staat boven de wet, wetten van het land waar ze verwelkomt worden en miljarden investeert dat geld blijkbaar niet voor hen. Miljoenen oprapen dit is hun motto, nochtans zouden de spelen niet politiek mogen gebonden zijn, dus geen religieuze of politieke uiting van de deelnemers, vroeger was deelnemen belangrijker dan winnen, profsporters mochten niet deelnemen. Nu is voor het IOC geld oprapen belangrijkste waarden waar de spelen oorspronkelijk voor stonden die zijn verdwenen.