REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

LIVE OEKRAÏNE. Poetin en Zelensky: geen ‘olympische’ wapenstilstand - Moskou: Westen is met “vuur aan het spelen”

OEKRAÏNEHet Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarvoor westerse wapens gebruikt. De Russische president Vladimir Poetin zal ook tijdens de Olympische Spelen doorgaan met de oorlog in Oekraïne. De Franse president Emmanuel Macron had opgeroepen tot een wereldwijd staakt-het-vuren tijdens het sportevenement in Parijs. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

510 reacties

  • Michel de Coorebyter

    51 minuten geleden
    Poetin heeft geen plannen om Charkiv in te nemen? Als de vos de passie preekt boer pas op je ganzen!
  • Peter Vandebeek

    60 minuten geleden
    De geschiedenis heeft ons toch geleerd (en in eenvudige woorden gezegd) dat als een grootmacht een klein land aanvalt/veroverd, dit enkel teruggedraaid kan worden door een andere grootmacht of een alliantie van kleinere landen.
  • jean Dickmeis

    2 uur geleden
    eigenlijk had de coalitie van meet af aan, zelfs met de inname van de Krim in 2014, meteen een grote alliantie moeten zenden om de Russen te verdrijven. Dan had dit nu niet zo penibel geweest....en wees gerust , dreigen doen de Russen graag. ze vergeten het overwicht dat het westen kan inzetten!!
  • Chinji Dober

    2 uur geleden
    Rusland dient zich volledig uit oukraine terug te trekken. West Europa dient oukraine alle middelen te geven om terug te slaan tegen deze agressor anders houd deze nooit op.
  • Stijn Goossens

    2 uur geleden
    Ja zeg, die Russen zullen wel zeggen dat Oekraïne "escaleert", maar voor zover ik weet zijn het toch de Russen die in Oekraïne staan en niet andersom.