Fragment uit een YouTubefilmpje waarin het Republikeinse parlementslid Marjorie Taylor Greene met oorlogstuig verscheen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fragment uit een YouTubefilmpje waarin het Republikeinse parlementslid Marjorie Taylor Greene met oorlogstuig verscheen. © YouTube

“Ga zelf in Oekraïne vechten!” Hoe parlementslid Marjorie Taylor Greene de Amerikaanse miljardensteun alsnog probeert te saboteren

Als alles goed gaat, stemt het Amerikaanse parlement binnen enkele dagen in met nieuwe steun aan Oekraïne. Een pakket van meer dan 60 miljard dollar dat al een halfjaar op goedkeuring wacht. Lukt dat nu eindelijk? Of slagen Trump-gezinde tegenstrevers er toch weer in om de boel te saboteren? Niemand die daar harder voor ijvert dan Marjorie Taylor Greene. Een parlementslid dat campagne voert met een geweer in de aanslag, grossiert in samenzweringstheorieën en collega’s die het voor Oekraïne opnemen toebijt dat ze dan zelf maar moeten gaan vechten.

45 reacties

  • guy meynen

    4 weken geleden
    Poseren met een Barrett m 107 cal 50. Dat kan ze. Ermee schieten ? Evenmin als ik. Aanstellerij tot en met.
  • Wim Wuytack

    4 weken geleden
    Moet vreselijk zijn in alles een complot zien,gelukkig is het behandelbaar.
  • Gert Zerk

    4 weken geleden
    En dat is een verkozen parlementslid ? Die is nog zotter dan sommige Belgische/Europese politiekers.
  • Yves Depreitere

    4 weken geleden
    Is Oekraïne vrij van corruptie: nee, maar ze werken er tenminste aan. Sinds het begin van de oorlogOekraïne is gestegen op de ranglijst van minst corrupte landen, Rusland is afgezakt naar meer corrupt. Oekraïne wil aansluiten bij de EU en NAVO waardoor het aanpakken van corruptie één van de vele taken is op het bord van Zelensky.
  • Frank Vandevoorde

    4 weken geleden
    Het profiel van degenen die tegen steun aan Oekraïne zijn zegt genoeg.