De Brugse burgemeester Dirk De fauw werd begin dit jaar belaagd door de verdachte.
Volledig scherm
PREMIUM
De Brugse burgemeester Dirk De fauw werd begin dit jaar belaagd door de verdachte. © Benny Proot

Belager van burgemeester Dirk De fauw (CD&V) heeft gevangenis mogen verlaten: "Hij is intussen opgenomen in een psychiatrische instelling”

De 25-jarige man die dit voorjaar werd opgepakt met een mes voor de woning van de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V), heeft de gevangenis mogen verlaten. B.C. verblijft momenteel in een psychiatrische instelling. “Hij krijgt daar de nodige begeleiding voor z'n problemen”, zegt z’n advocaat. De twintiger zou met psychoses kampen, waardoor er wellicht geen openbaar proces tegen hem zal komen.

  1. Unieke kunstroute Àmare trapt tweede editie af en voert je langs mooiste locaties in Damme: “Synergie tussen kunst, natuur en stad”
    PREMIUM

    Unieke kunstroute Àmare trapt tweede editie af en voert je langs mooiste locaties in Damme: “Synergie tussen kunst, natuur en stad”

    Het iconische landschap van de Damse Vaart, met één van de meest majestueuze bomenrijen van het land, vormt opnieuw de setting voor de tweede editie van het kunstproject Àmare. De kunstroute voert bezoekers langs de Damse Vaart, waar op zo’n 30 locaties werken te bewonderen zijn van gerenommeerde Belgische en internationale kunstenaars. “Dit project zet ons landschap en onze stad in de kijker en sluit bijzonder mooi aan bij onze visie”, zegt Dams burgemeester Joachim Coens (CD&V).
    Brugge
  2. Stijn investeerde in een studio van 40m² in Zeebrugge: een slimme zet? “Nooit zo'n overrompeling als elders aan de kust”
    PREMIUM

    Stijn investeer­de in een studio van 40m² in Zeebrugge: een slimme zet? “Nooit zo'n overrompe­ling als elders aan de kust”

    In 2021 ruilden Stijn en zijn gezin hun verouderde tweede verblijf in Bredene voor een studio in Zeebrugge. Dat blijkt financieel een uitstekende zet te zijn. “Het rendement ligt hier een stuk hoger dan elders aan de kust”, weet makelaar Tristan Naessens van het lokale kantoor Luk & Horemans, die voor onze nieuwe rubriek ‘Tweede Verblijf Geschat’ de studio onder de loep nam. Bovendien prijst hij het verblijf niet alleen aan voor de vakantieverhuur.