CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Dit weekend geven de christendemocraten groen licht aan hun verkiezingsprogramma
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Dit weekend geven de christendemocraten groen licht aan hun verkiezingsprogramma © Photo News

CD&V lanceert eigen ‘70-puntenplan’ en wil alternatief zijn voor Vlaams Belang

CD&V claimt dé volkspartij van Vlaanderen te zijn. Om dat op 9 juni ook effectief te worden, komen de christendemocraten met een eigen ‘70-puntenplan’. Niet toevallig een knipoog naar het beruchte pamflet van het Vlaams Blok uit 1992. Want CD&V wil – u raadt het al – zich als ‘het enige geloofwaardige alternatief voor Vlaams Belang’ in de markt zetten.

121 reacties

  • Georgette Dilen

    4 weken geleden
    Veel beloven en.... Neen aan cdnv!
  • Johan Snauwaert

    4 weken geleden
    het probleem is dat er van dan plan niet veel meer zal overblijven als ze het regering akkoord maken
  • remi wauters

    4 weken geleden
    ik ben niet voor, ik ben niet tegen, maar zelfs integendeel om het in cdnv termen te zeggen.
  • Norma De Wever

    4 weken geleden
    overal hoor je nu wat ze gaan doen, maar nergens komt er snoeien in hun loon of verminderen van het aantal parlementairen bij te pas, enkel op de kleine man die moet nog armer worden
  • Gino Sinnesael

    4 weken geleden
    We hebben de laatste decennia gezien wat 'centrumpartijen' van ons land hebben gemaakt... Nu gaan ze zichzelf voor de zoveelste keer terug uitvinden?
  1. Zware brand vernielt oldtimers... en drugslabo, twee mannen krijgen nu vijf jaar cel: “In mijn ogen ben je een moordenaar als je je hiermee bezighoudt”
    PREMIUM
    Update

    Zware brand vernielt oldtimers... en drugslabo, twee mannen krijgen nu vijf jaar cel: “In mijn ogen ben je een moordenaar als je je hiermee bezighoudt”

    Negen hallen van een Bilzers bedrijventerrein: ze gingen in oktober 2019 volledig in de vlammen op. Er stonden kostbare oldtimers en boten gestald met een totaal kostenplaatje van 2,2 miljoen euro. De brand werd veroorzaakt door een ontploffing in een crystal meth lab dat een veertiger uit Bilzen samen met een ex-celgenoot in een van de hallen installeerde. “Dat klopt niet. Ze willen mij een hak zetten door dit in mijn schoenen te schuiven”, weerlegde B.R. vorige maand. De strafrechter oordeelt daar anders over en veroordeelt de twee heren tot een celstraf van vijf jaar.
    Bilzen, Tongeren
  2. Zeven politici, twee dagen, één kasteel. Achter de schermen van ‘Het conclaaf’ van Eric Goens: “Een positieve dynamiek? Helemaal mislukt”
    PREMIUM
    72

    Zeven politici, twee dagen, één kasteel. Achter de schermen van ‘Het conclaaf’ van Eric Goens: “Een positieve dynamiek? Helemaal mislukt”

    Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het conclaaf’. “Iedereen had wel een rekening met iemand te vereffenen. Dat merkte je het hele weekend, trouwens.”