De Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kijkt mee met een leerling.
Volledig scherm
De Vlaamse minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kijkt mee met een leerling. © Photo News

Valse start voor nieuwe Vlaamse toetsen door technische problemen: “Er komt een inhaalmoment”

Vanaf vandaag zullen alle leerlingen in het vierde leerjaar lager onderwijs en het tweede jaar secundair onderwijs voor het eerst de Vlaamse toetsen afleggen. Vanochtend waren er al meteen technische problemen. Dat werd ons gemeld via 4040 en is aan onze redactie bevestigd door een woordvoerder van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).

105 reacties

  • Herman Thys

    3 weken geleden
    Dit is geen klucht. Dit is terug naar de basis.Wat kunnen de leerlingen op het eind van het schooljaar en kan de lat omhoog of blijven de koepels koppig niks doen. Deze vrije val is al ongeveer 40 jaren bezig. Het mag stilaan veranderen en dat kost moeite. So What!
  • Haverbeke Vincent

    3 weken geleden
    In China is er een systeem van nummering van de scholen, naargelang hun kwaliteit. Hier bij ons moet er een mengeling komen van kwaliteit van studenten, zodat de minste leerling "gelijke kansen" krijgt, en zodanig een handicap vormt voor meerderheid van de leerlingen, die wel bekwaam, opgevoed en gemotiveerd is.
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 weken geleden
    De kwaliteit van het onderwijs daalt niet. Of is nochtans niet de kinderen hun schuld. Het is de kwaliteit van onze politiekers bij overheden, steden en gemeenten dat enorm gedaald is.
  • Bernard Seaux

    3 weken geleden
    Wie van de jeugd ( niet hun fout) heeft nog gehoord van de tafel van vermenigvuldiging? Wie kan nog uit het hoofd optellen, vermenigvuldigen… Nochtans is dat Nie onmisbaar.
  • Marlene De Smedt

    3 weken geleden
    Kon men niet wachten tot de zaak helemaal op punt stond? Nu moeten een aantal kinderen de testen herbeginnen. Sommige kinderen raken door zo iets gestresseerd. Op je 9e al moeten presteren zoals men dat nu verwacht van volwassenen is niet OK