Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ONZE OPINIE. “Politici verdienen een vangnet, zoals wij dat allemaal verdienen. Maar geen gouden handdruk. Of zeg maar: Win for Life”

“Er zijn burgers én politici aan de uitersten van het spectrum die ‘graaiers’ schreeuwen bij het minste. Ik gun ze een riant loon, om meerdere redenen. Maar wie krijgt ook als hij van job verandert nog zo’n riante afscheidsuitkering?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

70 reacties

  • PETER Vandaele

    2 weken geleden
    Heb 2 keer ontslag medisch overmacht gekregen ( 2017 ) .eerste keer full time job.Tweede keer progressief werken part-time (2020 ). Geen ontslagvergoeding ( premie ), niks, nul.
  • Werner Mertens

    3 weken geleden
    Dewael ziet af van de helft van zijn "ontslagvergoeding". Is 'ie ontslagen dan? Voor mij is ontslag iets anders. Het gaat toch nog wel om 250.000€.Ofwel een Win for Life
  • Helene Van der Heyden

    3 weken geleden
    De meerderheid was heel dikwijls afwezig in de kamer zodat de vergadering moest worden opgeheven.Stel ook een minimum aanwezigheid in dat zou eerlijker zijn.
  • Johan Cnudde

    3 weken geleden
    Politiek moet een erefunctie zijn en niet bezoldigd . Een minimum loon als vergoeding is nodig , zodat de kleine man ook aan de politieke tafel kan aanschuiven
  • Alischa De Hertog

    3 weken geleden
    Geen premies wel werkloosheidsuitkering. Dat zal hen er misschien toe aanzetten dat sociaal vangnet niet volledig uit te hollen.