De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent naar alle verwachting woensdag de wettekst die TikTok kan verbannen.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent naar alle verwachting woensdag de wettekst die TikTok kan verbannen. © ANP / EPA / AFP

Wordt TikTok binnenkort verbannen in Verenigde Staten? Bedrijf gaat nieuwe wet aanvechten bij rechter

TikTok gaat een aanklacht indienen bij een Amerikaanse rechtbank tegen de wet die leidt tot een mogelijk verbod van de populaire video-app in de Verenigde Staten. “Wees gerust. We gaan nergens heen”, zei CEO Shou Zi Chew in een video nadat president Joe Biden de wet had ondertekend. Als het verbod standhoudt, zal dat grote gevolgen hebben voor 170 miljoen Amerikaanse gebruikers van de app.

6 reacties

  • Timothy Marien

    4 weken geleden
    TikTok in het algemeen verbieden, zeker voor iedereen onder de 18 jaar. Creëert enkel maar een valse realiteit en bouwt of algoritmes die erop gericht zijn verslaving te creëren. Kinderen hun aandachtsspan is tegenwoordig nog 15 seconden. Alles langer dan dat en ze zijn niet meer geïnteresseerd. Afschaffen die handel
  • Jef Verhulst

    4 weken geleden
    Het is misschien niet slecht om alle sociale media aan dezelfde test te onderwerpen, misschien hebben we dan terug echt sociaal contact met mekaar ?
  • Dirk Vade

    4 weken geleden
    Pure hypocrisie van het Westen. Ondertussen kunnen Apple, Google, Instagram, Visa,... alles doen met onze privé-gegevens en weten deze Amerikaanse bedrijven alles over ons.
  • Guy Frederickx

    4 weken geleden
    China verbiedt toch ook Whatsapp en Facebook in hun land?
  • ghislain lefever

    4 weken geleden
    Onrechtstreekse censuur. Onder het mom China, kritische gedachten verbannen.