Onze reporter (rechts) was één van de 30.000 lopers op de 10 Miles, en daar heeft hij nu 41 fotografische bewijzen van dankzij de gezichtsherkenning van Sportograf. © Sportograf
Volledig scherm
PREMIUM
Onze reporter (rechts) was één van de 30.000 lopers op de 10 Miles, en daar heeft hij nu 41 fotografische bewijzen van dankzij de gezichtsherkenning van Sportograf. © Sportograf © Sportograf

41 foto’s zonder dat je je ervan bewust was: gezichtsherkenning op 10 Miles maakt indruk, maar mag dat zomaar?

De 10 Miles loopt u voortaan maar beter van start tot finish met een brede glimlach op uw gezicht. Want ook te midden van 30.000 lopers wordt u feilloos herkend. Een gespecialiseerd fotobedrijf levert tegen betaling tientallen persoonlijke foto’s van uw prestatie - souvenirs dankzij automatische gezichtsherkenning. Straf, maar ook wel een beetje creepy. Kan dit eigenlijk zomaar, privacygewijs? En moeten we deze technologie vrezen?

39 reacties

  • Werner Hermans

    3 weken geleden
    Privacy op openbare plaatsen? Volgens mij spreekt dat zichzelf tegen...
  • Wesley Kenis

    3 weken geleden
    Als wie zegt "ik heb niks te verbergen" zou beter de zin gebruiken "ik heb niks te verbergen wat NU strafbaar is". Ooit was het ondenkbaar op een boete te krijgen omdat je een papiertje op de grond laat vallen...denk wel de camera ziet dat je het laat vallen, niet dat je het ook terug opraapt he!!! Big brother is al hier en al wie hét toejuichen word later "het verzet" omdat het toch niet is wat ze er NU van denken dat het gaat worden.
  • Tony Dubois

    3 weken geleden
    Als je niets op je kerfstok hebt moet je toch niets vrezen. Mij mogen ze op elke hoek van de straat filmen, beter dan bij mij in Deinze waar er geen camera's staan. Ze zouden er beter wel plaatsen voor de veiligheid.
  • Oliver De Volder

    3 weken geleden
    privacy is een illusie
  • Dirk Peeters

    3 weken geleden
    Ik heb geen sociale media. De enige keer dat ik erop kom, is wanneer ik naar een feestje ga, iemand anders een foto trekt en op Facebook post en mij tagt. Bijgevolg zijn bijna alle foto's met cava, champagne, wijn, bier, ... op feestjes. Daardoor kan heel snel een negatief beeld ontstaan.