Om haar toets op tijd af te krijgen, begon Julie Sterckx (rechts) op een gegeven moment sneller te werken. “Ik zit nu met heel veel spijt.”
Volledig scherm
PREMIUM
Om haar toets op tijd af te krijgen, begon Julie Sterckx (rechts) op een gegeven moment sneller te werken. “Ik zit nu met heel veel spijt.” © Joel Hoylaerts / Photo News / Photo News

Wat is het verdict na eerste Vlaamse toetsen? “Onze leerlingen zaten met tranen in de ogen”

13.934 tweedejaars in het secundair onderwijs mochten gisteren als eerste groep de Vlaamse toetsen afleggen, maar dat liep bij meerdere klassen helemaal verkeerd door technische problemen. “Ik heb daar veel punten door verspeeld”, getuigt Julie (13) teleurgesteld bij HLN. Ook directeurs zitten met frustraties rond het systeem. Wat liep er juist fout met het paradepaardje van onderwijsminister Weyts? En krijgen de leerlingen nog een herkansing?

123 reacties

  • oswald billiet

    3 weken geleden
    Het zou wellicht goed zijn om die test in het lager onderwijs ook af te nemen op het einde van het zesde leerjaar en die te sanctioneren met een getuigschrift van lager onderwijs na slagen in de proef. Dit gebeurde vroeger ook met het kantonnaal examen. Dit sluit echter niet uit de ook de scholen de eigen proef willen handhaven. Dit dan in scholen waar er grote diversiteit is.
  • arnold baetens

    3 weken geleden
    Indien er een technische panne is, dan moeten ze de tijd stil zetten en nadien de tijd bijtellen, anders is dit een vorm van bedrog. Het kan niet dat bepaalde leerlingen niet de volledige tijd krijgen om de test af te werken.
  • Vera Bres

    3 weken geleden
    Terug naar het oude systeem,voor iedereen
  • Jan Vanden Bossche

    3 weken geleden
    Als je 14.000 gelijktijdige verbindingen wil onderhouden, moet je een serverpark hebben dat zo een aantal àànkan. De IT-verantwoordelijke op het matje roepen. En de bugetverantwoordelijke als er geen budget voor was.
  • Bob Croux

    3 weken geleden
    Meten is weten! Wie heeft beslist dat de halve wereld mag inloggen bij die toets? Het hoera geroep bij VTM was goed hoorbaar, op VRT heeft dit soberder aangekaart. Kinderziekte. Eens zijn weg gevonden praat niemand daar nog over en kan men de volgende minister dat meer in de schoenen schuiven als hij maar van juiste partij is.