Het is voor waarnemers duidelijk dat Noord-Korea uit zijn diplomatieke isolement wil breken. Op 13 april ontving de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un de Chinese topfunctionaris Zhao Leji, die het ceremoniële parlement leidt en op de derde plaats staat in de hiërarchie van de Communistische Partij.
Volledig scherm
Het is voor waarnemers duidelijk dat Noord-Korea uit zijn diplomatieke isolement wil breken. Op 13 april ontving de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un de Chinese topfunctionaris Zhao Leji, die het ceremoniële parlement leidt en op de derde plaats staat in de hiërarchie van de Communistische Partij. © AP

Noord-Korea omarmt ‘nieuwe Koude Oorlog’ en wil zich aansluiten bij verenigd front tegen de VS

Noord-Korea spant zich al maandenlang in om op het wereldtoneel meer zichtbaarheid te geven aan zijn banden met Rusland en China en stuurt nu ook een delegatie naar Iran. Kim Jong-un probeert zo het diplomatieke isolement te doorbreken en zich aan te sluiten bij een verenigd front tegen de VS.

9 reacties

  • Jo Peeters

    3 weken geleden
    Wat baat elektrificatie als niet alleen schurkenstaten maar ook de EU landen de oorlog met veel vuur en rook opvoeren.
  • Antonio Lefevere

    3 weken geleden
    Een soort asmogendheden van het kwade, een duivelspact dat de wereldvrede ernstig in gevaar brengt
  • Chris Van Dieren

    3 weken geleden
    Het lijkt er op dat alle dictaturen zich verenigen.
  • Johan hendrickx

    3 weken geleden
    Dictator van het ergste soort.. vorige week nog een docu gezien op NOS2 over mensen die het land proberen te ontvluchten op risico als je opgepakt wordt, onmiddellijk gedood te worden of naar een concentratiekamp te vliegen, wat uiteindelijk op hetzelfde neer komt.. Verschrikkelijk.
  • Arthur Van der Vieren

    3 weken geleden
    Het oosten tegen het westen dus . Oost west thuis best .