De Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Radosław Sikorski.
Volledig scherm
De Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Radosław Sikorski. © ANP / EPA

Polen: “Het is niet het Westen dat een confrontatie met Poetin moet vrezen, maar wel andersom”

Een oorlog tussen het Rusland van Vladimir Poetin en de NAVO zou eindigen met de “onvermijdelijke nederlaag” van Moskou, heeft de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Radosław Sikorski, verklaard. Hij hamerde er wel op dat de NAVO haar defensie moet blijven versterken.

47 reacties

  • haagen marcel

    3 weken geleden
    Veel politici zaaien en prediken angst om zelf aan de voetpotten te kunnen blijven te zitten. Na hun carrière kunnen ze terecht bij het industrieel militair complex. Ook weer betaald door de belastingbetaler
  • hans voet

    3 weken geleden
    Alle militairen van de hele wereld samen, zijn minder dan 1 procent van de wereldbevolking. Die 99 procent wil vrede, zekerheid en welstand. Maar wij moeten de oorlogen betalen. Hoe gaan we deze nodeloze oorlogen stoppen, in plaats van mee te gaan in de oorlog retoriek van de politiekers en hun media?
  • Chris Van Dieren

    3 weken geleden
    Het probleem van Rusland is dat het niet weet om te gaan met democratie, het regime omverwerpen biedt geen oplossing. Oud Sovjet republieken kampen met min of meer dezelfde problemen van teruggrijpen naar autoritair leiderschap.
  • Patrick Stevens

    3 weken geleden
    @Jo Peeters Rusland heeft nog geen enkel akkoord gerespecteerd tot nu toe. Een blijvende vrede met Rusland is niet mogelijk zolang Putin en zijn kliek gangsters aan de macht blijven.
  • Gino Denil

    3 weken geleden
    Juist daarom dat de paranoia van de Russen misplaatst is. Waarom zouden wij hen bedreigen als we toch vier keer sterker zijn met de NAVO. In de nieuwe orde zullen de supermachten het westen, India en China zijn. En Rusland is nu al maar een regionale macht meer. Zo zien de Chinezen het trouwens zelf ook. Dat is de grote frustratie van Poetin.