Bunsbeek, Hoeleden en Neerlinter behoren tot Vlaamse ‘Bermudadriehoek’ van het gsm-signaal.
Volledig scherm
Bunsbeek, Hoeleden en Neerlinter behoren tot Vlaamse ‘Bermudadriehoek’ van het gsm-signaal. © VTM NIEUWS

Bunsbeek, Hoeleden en Neerlinter behoren tot Vlaamse ‘Bermudadriehoek’ van het gsm-signaal: “Een beetje 4G is al een klein mirakel”

De burgemeesters van Hoeleden, Neerlinter en Bunsbeek zijn het beu dat hun inwoners bijna geen gsm-ontvangst hebben. Inwoners noemen het de Vlaamse ‘Bermudadriehoek’. “Als je geluk hebt, vind je ergens een plekje waar je kan bellen, dat is echt niet meer van deze tijd”, klinkt het.

  1. “‘Shit, daar staat dat je kanker hebt’, stuurde een bevriende dokter me”: hoe burgemeester Thomas Vints (36) in verkiezingsjaar nu al zijn grootste tegenstander overwon
    PREMIUM

    “‘Shit, daar staat dat je kanker hebt’, stuurde een bevriende dokter me”: hoe burgemees­ter Thomas Vints (36) in verkie­zings­jaar nu al zijn grootste tegenstan­der overwon

    “Mijn kinderen waren vooral blij dat ik in de kerstvakantie thuis was, in tegenstelling tot andere jaren.” Amper 36 jaar oud, een gezonde levensstijl, meermaals per week op zijn fiets. Toch kreeg Thomas Vints, burgemeester van Beringen, eind vorig jaar een keiharde diagnose: endeldarmkanker. Vandaag is de vader van drie weer volledig kankervrij en o zo dankbaar. Een gesprek over de eerste shock, je schroom aan de kant zetten, en het competitiebeest in hemzelf. “Blijkbaar heb ik alleen een aan- en een uitknop. Een halve stand bestaat niet.”
    Beringen
  2.  2.688.979 euro voor 45 extra plaatsen voor Zonnegroen
    PREMIUM

    2.688.979 euro voor 45 extra plaatsen voor Zonnegroen

    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert € 2.688.979 in 45 extra plaatsen in de klassen in Zoutleeuw. Het is een onderdeel van een golf aan extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs, in de B-stroom en in BSO- en TSO-opleidingen, telkens in onderwijsgebieden waar er tegen schooljaar 2027-2028 een grote groei verwacht wordt van het aantal leerlingen. Dit is ook in Zoutleeuw het geval. “Wie investeert in onderwijskwaliteit, investeert ook in kwaliteitsvolle plaatsen in de klas”, zegt Weyts. “We willen zeker zijn dat de extra plaatsen op tijd gerealiseerd worden, want er komt in sommige onderwijszones een nieuwe piek in het aantal leerlingen. Deze extra investering is nu meer dan nodig op plaatsen zoals Zoutleeuw.
    Zoutleeuw