Abdallah Nabhan kwam om bij een Israëlische aanval op Rafah. Rechts een illustratiebeeld van de verwoesting in de stad.
Volledig scherm
Abdallah Nabhan kwam om bij een Israëlische aanval op Rafah. Rechts een illustratiebeeld van de verwoesting in de stad. © ABDALLAH J. NABHAN via REUTERS / AFP

Omgekomen medewerker van Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje verbleven in huis Hamas-militant, zegt Israëlische ambassadeur

De medewerker van het Belgische agentschap Enabel en zijn 7-jarig zoontje die omkwamen bij een Israëlisch bombardement op Rafah in het zuiden van de Gazastrook, verbleven in het huis van een Hamas-militant. Dat zegt Idit Rosenzweig-Abu, de Israëlische ambassadeur in België. Volgens haar was de militant het doelwit van de luchtaanval. Bij de aanval kwamen in totaal vijf mensen om het leven, onder wie twee kinderen. Twee andere kinderen raakten gewond.

35 reacties

  • Erik Van der Straeten

    1 week geleden
    Van de mensen die reageren moeten er een aantal iets meer lezen over de oorlog van Israël tegen Palastina die begon na de tweede wereldoorlog. Dan zullen ze weten wat er gebeurde voor 7 oktober. Dan zullen ze weten hoeveel Palestijnen Israël reeds doodde voor 7 oktober.
  • Ishak Loutfi

    1 week geleden
    Op alles hebben ze en uitleg!!
  • ozturk metin

    1 week geleden
    Zoals elk nieuws dat naar buiten komt vanuit Israelische bronnen: zonder bewijzen!
  • Jef Verhulst

    1 week geleden
    De Israëlische propaganda is zo doorzichtig ! Alles is goed om hun misdaden te camoufleren. Wanneer wordt het Westen eindelijk wakker en beseffen ze dat ze een foute keuze maken door Israël te blijven steunen.
  • Pedro Vanbesien

    1 week geleden
    De reactie van de Belgische regering was wel iets te voorbarig.Israel de schuld geven zonder dat ze wisten wat er juist was gebeurt.