De Stem van Gwendolyn Rutten: “In de scholen zou ik liever de godsdienstlessen afschaffen”

In de Stem Van Vlaanderen kom je te weten welke politicus jij bent. Ook Gwendolyn Rutten, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur voor Open Vld, doet mee aan de grootste stemtest van Vlaanderen. In de video hierboven ontdek je hoe zij antwoordt op enkele maatschappelijke dilemma’s.

92 reacties

  • Ugo Vanhoorne

    1 uur geleden
    ik ben het voor een keer eens met Rutten.Schaf die godsdienstlessen af.Vervang ze misschien door een uur cosmologie zodat de leerlingen besef krijgen van hoe ons heelal is opgebouwd en wat onze plaats daar in is!
  • Xavier Holvoet

    1 week geleden
    Ja want op geloof hun je toch geen punten geven
  • Jan Kerkhof

    1 week geleden
    Godsdienstlessen op school afschaffen? NEE!!! Vervang ze door lessen "levensbeschouwingen" en geef daarin eerlijke, neutrale maar wèl diepgaande informatie over alle hier voorkomende levensbeschouwelijke stromingen en religies. Zodat de jongeren niet elders naar informatie moeten zoeken en zo het risico lopen bij extremisten terecht te komen.
  • RENE LENAERTS

    1 week geleden
    Godsdiensten hebben tot nog toe de geschiedenis van de mensheid bepaald. Misschien kan er in het programma secundair onderwijs een lespakket gegeven worden over religies in het algemeen en wat ze teweeg gebracht hebben in de wereld.
  • Rose Robberechts

    1 week geleden
    Overall zou neutraliteit moeten zijn ook op straat thuis doe je wil. Met een geloof moet je niet tentoon lopen.