De Kamer van Volksvertegenwoordigers en één van de onderzoekers Bart Maddens (professor politieke wetenschappen aan de KU Leuven).
   	
  
pict. by Didier Lebrun /  by Photo News / Bart Maddens Prof politica *** Leuven -24/10/2018 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews
Volledig scherm
De Kamer van Volksvertegenwoordigers en één van de onderzoekers Bart Maddens (professor politieke wetenschappen aan de KU Leuven). pict. by Didier Lebrun / by Photo News / Bart Maddens Prof politica *** Leuven -24/10/2018 Photo by Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews © photo_news

Kandidaten Vlaamse Kamerlijsten nooit ouder in voorbije 40 jaar: Open Vld kent jongste kandidaten, Vlaams Belang de oudste

De afgelopen 37 jaar waren de kandidaten op de Vlaamse Kamerlijsten gemiddeld nooit zo oud als die voor de komende verkiezingen in juni. Dat blijkt uit een onderzoek van het KU Leuven Instituut voor de Overheid. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten ligt nu op 47 jaar. In 1987 was dat gemiddelde nog 40,4 jaar.

11 reacties

  • Jean Donny

    3 weken geleden
    Had liever meer aandacht voor de inhoud gezien dan voor leeftijd. Kwaliteit en maturiteit is nodig, maar daarvan zie ik weinig.
  • Joeri Biermans

    3 weken geleden
    Het is logisch dat de gemiddelde leeftijd stijgt, want de jongere generaties zijn nu eenmaal klein vergeleken met de oudere. Daarnaast is een iets hogere gemiddelde leeftijd in de politiek misschien niet per sé negatief. Het moet ook geen 80 zijn zoals in de VS, maar onder de 35 jaar heeft men doorgaans gewoon niet genoeg levenservaring. Op de bedrijfsvloer is dat ook zo.
  • Jelle Swinnen

    3 weken geleden
    Je zou bijna denken dat wijsheid met de jaren komt maar dat laten ze dan toch niet zien.
  • Marc Verlinden

    3 weken geleden
    Dat noemen ze vernieuwing
  • Patrick Verwerft

    3 weken geleden
    Onderzoek liever bekwaamheden, specialisaties, integriteit, expertises en ervaring, in plaats van leeftijd. Wat hebben we aan knopjesduwers die niet weten of begrijpen wat ze eigenlijk aan het doen zijn.