Archiefbeeld: ATACMS-raketten worden ook door het Himars-systeem afgevuurd, maar zijn zwaarder en hebben een groter bereik dan de 'standaard' raketten.
Volledig scherm
Archiefbeeld: ATACMS-raketten worden ook door het Himars-systeem afgevuurd, maar zijn zwaarder en hebben een groter bereik dan de 'standaard' raketten. © afp

Oekraïne zal aanvallen diep in Rusland opdrijven, zegt Britse stafchef

Na maanden van onzekerheid over de westerse strategie in Oekraïne heeft de Britse stafchef zich optimistisch uitgelaten over de kansen van het Oekraïense leger. Admiraal Tony Radakin zei dat de nieuwe militaire hulp én de langeafstandsraketten Kiev zullen helpen om de “moeilijke” strijd tegen Moskou anders te gaan voeren. Oekraïne gaat de aanvallen diep in Rusland nog opdrijven, zo stelde de Britse stafchef in een interview met de ‘Financial Times’.

32 reacties

  • andy michiels

    1 week geleden
    triestig maar ik ben hoopvol maar het zal duren
  • Marianne wauman

    1 week geleden
    Zolang deze beide partijen geen oplossing willen zoeken blijft alles zoals het nu is maar in feite moet rusland zich terugtrekken zij annexeren land dat niet van hen is. Onderhandeling hierover wat er gaat gebeuren moet gaan via diplomatische weg zo allen kan er vrede komen. Maar rusland en Oekraine blijven koppig tegenover elkaar. En rusland kan niet dicteren wat een soeverein land wil.
  • Omar Afellah

    3 weken geleden
    En zo blijft dat verder duren. Oekraïne krijgt wapens en raketten van eu, vs en Engeland. Rusland van Iran , noord Korea .. dweilen met de kraan open. Onderhandelen voor een staakt het vuren is de enige oplossing
  • Ivo Verlinden

    3 weken geleden
    Moesten ze direct gedaan hebben dan wisten de Russen dat er wel iets anders speelde dan "Een speciale actie"! En waarom altijd dat gepanikeer? De Russen bombarderen continu heel Oekraïne en als er dan spraken is dat ze ook is een stukje in Rusland gaan bombarderen is dat ineens notdone?
  • Ferdinand Drees

    3 weken geleden
    Vrees dat nadat de VS Oekraïne maanden in de steek heeft gelaten de nu beloofde hulp te laat zal komen.