Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

ANALYSE. “Vanaf 10 juni zal plots druk gesproken worden waarover weinig gezegd is: de centenkwestie”

“Zoals in elke campagne volgen luide beloftes elkaar op. Hoewel die bijna allemaal geld kosten, wordt daarover niet eens stil gesproken”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). “Nochtans is dé vraag na 9 juni: waar vinden we de komende jaren ruim 30 miljard euro?”

65 reacties

  • Marianne wauman

    2 weken geleden
    Geen enkele politieker is nog geloofwaardig, heeft kiezen nog wel zin. Het is niet de kleine man die al dat geld verbrast het zijn de beleidsmensen die een gat in hun portemonee hebben en het belastingsgeld kwistig verspillen. Oplossing: De heilige huisjes zullen moeten sneuvelen hoe pijnlijk dat dat ook is. Een meer rechtvaardig beleid . Voordelen afschaffen voor mensen die dit niet nodig hebben. De indirecte belastingen afgeschaffen omdat dit oneerlijk is en een extra belasting is.
  • Gino Denil

    3 weken geleden
    De tientallen miljarden die men onvoorwaardelijk weg gegeven heeft aan bedrijven hadden gebruikt moeten word om de schuld af te bouwen. En de partij die in dat weg geven een voortrekkersrol speelde was de partij waarvan de voorzitter zegde (hoe ironisch bedoeld ook) het Voka is mijn baas. Dat de indirecte belastingen daarna verhoogd werden was daar een gevolg van. Dus ook dat is op het conto te schrijven van de weggeefpartijen.
  • Marlene De Smedt

    3 weken geleden
    Johan Billiet dat komt onder meer door de kost van zoveel regeringen, de ingewikkelde staatsstructuur en de tegenwerking van vooral het Vlaams Gewest
  • Hubert Vanmechelen

    3 weken geleden
    Er zal niet alleen gesproken worden over de centenkwestie, ze zal ook gevoeld wordën. Wie zaait gaat ook oogsten, toch !?
  • Eric Grosemans

    3 weken geleden
    Johan Berckmans, maar het werkte wel beter dan nu, en vooral: véél goedkoper.