Annie De Poortere verdween in 1994. 30 jaar later werden er beenderen opgegraven die vermoedelijk van haar zijn. Wetsdokter Werner Jacobs legt uit wat die kunnen vertellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Annie De Poortere verdween in 1994. 30 jaar later werden er beenderen opgegraven die vermoedelijk van haar zijn. Wetsdokter Werner Jacobs legt uit wat die kunnen vertellen. © RV / Dieter Bacquaert

INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Martens-Latem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”

In Sint-Martens-Latem is een stoffelijk overschot ontdekt dat vermoedelijk al dertig jaar in een tuin begraven lag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Annie De Poortere, die op haar 48ste spoorloos verdween. Het parket zit met heel wat vragen, en hoopt dat het opgegraven lichaam een paar ervan zal beantwoorden. Maar kan dat nog, na dertig jaar? “Veel hangt af van de toestand waarin het lijk zich bevindt”, zegt Werner Jacobs, wetsdokter en professor gerechtelijke geneeskunde van het UZ Antwerpen.

11 reacties

  • Vic Van Londersele

    3 weken geleden
    Wat mij stoort is dat men 30 jaar geleden niet tot een oplossing is gekomen. Wat heeft men dan over het hoofd gekeken of verkeert gedaan. Heeft men geen druk genoeg gezet op die man.
  • Angelique Van Peteghem

    3 weken geleden
    Interessant artikel! Hopelijk vind men de doodsoorzaak...
  • Annelore Meynaerts

    3 weken geleden
    Ik hoop echt dat er iets gevonden wordt! Dat de familie eindelijk mag weten wat haar overkomen is! Veel sterkte aan de nabestaanden!
  • Marie Rose Van der Haeghen

    3 weken geleden
    Ze moeten het nooit heel ver gaan zoeken wat nu ook weer blijkt
  • Annie Van Der Voorde

    3 weken geleden
    ik besluit hieruit dat het onderzoek niet grondig genoeg gevoerd werd; waarom werd met de zoon's uitspraak "ze zou nooit uit zichzelf weggaan" geen rekening gehouden?