© BELGAIMAGE

Virginie Claes over risicovolle bevalling: “Claire kreeg drie bloedtransfusies in de buik”

Ex-Miss België Virginie Claes (33) en echtgenoot Bernard Cops (33) kunnen eindelijk opgelucht ademhalen. Na een moeilijke zwangerschap en een risicovolle bevalling kregen ze op 11 augustus een dochtertje Claire.

nadb

Hun tweede kindje is een klein mirakel. Artsen hadden namelijk voorspeld dat Virginie niet natuurlijk zwanger zou kunnen worden. Zoontje Louis was via IVF verwekt. Bovendien moest de zwangerschap nauw opgevolgd worden omdat moeder en dochter niet dezelfde bloedgroep hebben, wat fatale gevolgen kan hebben.

Bloedtransfusies

“Claire is een maand te vroeg via een keizersnede ter wereld gekomen”, zegt Virginie Claes in Story. “Alles is vlot gegaan. Wat een verschil met Louis! Het is trouwens een wonder dat ze het 36 weken heeft volgehouden, gezien onze verschillende bloedgroep. Claire heeft drie bloedtransfusies in de buik gekregen, en ook nu zullen haar bloedwaarden goed opgevolgd worden. Misschien heeft ze nog bloedtransfusies nodig. Ze werd ook meteen in de couveuse gelegd, aan de beademing, dus ik mocht haar niet direct zien of vasthouden. Dat was best wel moeilijk voor mij, maar ik ben blij dat alles goed is met Claire.”

Risicovolle bevalling

Door de stollingsziekte van Virginie was de bevalling ook bijzonder risicovol. De kersverse moeder had veel kans om heel wat bloed te verliezen.

“Ja, de dokters stonden paraat”, zegt ze. “Iedereen was goed voorbereid omdat ik bij mijn eerste bevalling veel bloed verloren had. Ze hadden veertien bloedzakjes klaargelegd, maar uiteindelijk was dat allemaal niet nodig. Ik moet nog bekomen van alle emoties, maar ik kan moeilijk stilzitten, dus eind september ga ik alweer aan het werk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer