Google waarschuwt: “Deze site is mogelijk gehackt” maar Child Focus is formeel: “We zijn niet gehackt”

Wie momenteel via Google zoekt naar de site van Child Focus, leest in de Google-lijst “Deze site is mogelijk gehackt”. Woordvoerder Dirk Depover is formeel: “We zijn niet gehackt”.

pom

Al sinds vorige week verschijnt in de Google zoeklijst onder Child Focus dat de site mogelijk is gehackt. “Dat is zeer vervelend voor ons”, zegt Dirk Depover. “Zo wordt de indruk gewekt dat onze site niet goed is beschermd. Het tegendeel is waar.”

Net omdat Child Focus met zo’n gevoelige materie omgaat - niet alleen over verdwenen en vermiste kinderen maar ook over kindermisbruik - letten ze zeer nauw op hun bescherming. Zo bewaren ze hun gegevens niet in de cloud maar op hun eigen servers.

Dirk Depover zegt dat het niet de eerste maal is dat Google het etiket “Deze site is mogelijk gehackt” plakt op Child Focus. “Uiteindelijk is onze webmaster er altijd wel in geslaagd de mededeling er weer af te krijgen.”

Spam of malware

Op haar site schrijft Google: “ Het bericht ‘Deze site is mogelijk gehackt’ wordt weergegeven wanneer we denken dat een hacker mogelijk enkele bestaande pagina’s op de site heeft gewijzigd of nieuwe spampagina’s heeft toegevoegd. Als u de site bezoekt, kunt u worden omgeleid naar spam of malware.”

Op de vraag: Wat u kunt doen als u dit bericht ziet? antwoordt Google: “We raden u aan deze website niet te bezoeken totdat dit bericht uit de zoekresultaten is verdwenen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen