photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Politie vat geseinde man na achtervolging die spookrijdend eindigt op A12

In Londerzeel heeft de lokale politie van Antwerpen zaterdagnamiddag een man opgepakt die aan een politiecontrole wilde ontkomen. De man werd gecontroleerd in een dispositief aan de Boomsesteenweg in Wilrijk maar vluchtte weg.

  1. WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”
    Play
    Update

    WEERBE­RICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinkster­week­end? “Maandag wordt de beste dag”

    Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze weerman David Dehenauw. “Zondag wordt het behoorlijk goed aan zee, landinwaarts soms een aantal buien maar ook periodes met zon en temperaturen tot 20 graden. En maandag wordt de beste dag. Op een bui na is het overal droog met zon en het wordt 20 tot 21 graden.”
  2. Conner Rousseau (Vooruit) moet dan toch voor de rechter verschijnen, op de dag na de verkiezingen
    PREMIUM
    150

    Conner Rousseau (Vooruit) moet dan toch voor de rechter verschij­nen, op de dag na de verkiezin­gen

    Er komt dan toch een openbaar proces tegen Conner Rousseau (31) voor zijn racistische uitspraken over Roma. Hoewel het parket het niet nodig vond om de politicus voor de rechtbank te brengen, heeft een Brusselse vzw hem nu rechtstreeks gedagvaard. Voor Rousseau staat er veel op het spel. Niet alleen riskeert hij één jaar cel, maar wat als hij straks verkozen wordt én veroordeeld wordt wegens racisme? Dat hij nog voor de verkiezingen rechtstreeks gedagvaard wordt, is volgens experten geen toeval.