© Het Nieuwsblad

Dolgelukkige ouders: twee donoren om kleine Liam (1) te redden

“Er is een donor gevonden. Als de transplantatie lukt, zal onze kleine Liam volledig genezen.” Stijn De Koker en Cindy De Mul uit Aalst zijn dolgelukkig nu er twee stamceldonoren zijn gevonden voor hun eenjarige zoontje. Die lijdt aan dezelfde zeldzame bloedziekte waaraan zijn zusje Jana al stierf. “Maar nu is er dus eindelijk een oplossing in zicht, en dat is fantastisch.”

Elke Meert en Tom Le Bacq

Nee, de champagne mogen ze nog niet ontkurken. “Daar moeten we nog een jaar mee wachten, zeggen de dokters.” Toch schreeuwen Stijn De Koker en Cindy De Mul het uit van vreugde. “Na drie maanden wachten hebben we te horen gekregen dat er twee stamceldonoren zijn voor Liam. Dat is gewoon fantastisch nieuws.”

Liam is amper één jaar oud en hij lijdt aan aplastische anemie, een zeldzame ziekte waardoor zijn beenmerg geen bloedcellen meer aanmaakt. Het is dezelfde ziekte waaraan ook zijn zusje leed. Voor de toen 22 maanden oude Jana kon twee jaar geleden geen hulp meer baten. Het meisje stierf. In mei van dit jaar kwam dan een nieuwe mokerslag voor Stijn en Cindy: ook Liam leed aan de ziekte.

Een stamceldonor vinden leek de enige oplossing, en dus gingen Stijn en Cindy samen met het UZ Gent op zoek. “Na drie maanden kregen we nu te horen dat ze twee stamceldonoren hebben gevonden”, zegt Cindy.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer