© Belga

1 / 3
thumbnail: null

Lierse wint gespannen topper tegen Beerschot Wilrijk en pakt opnieuw leiding in tweede periode

Lierse heeft de topper tegen Beerschot Wilrijk gewonnen met 2-1. De Pallieters kwamen al snel op voorsprong via Joachim en Camargo verdubbelde die voorsprong meteen na rust. Daarna werd de partij twintig minuten stilgelegd door rellen in en buiten het stadion. De wedstrijd kon hervat worden en de Mbombo bracht de bezoekers een half uur voor tijd op 2-1. Beerschot Wilrijk drukte door, maar de gelijkmaker bleef uit. Lierse komt zo opnieuw aan de leiding in de tweede periode en heeft één punt voorsprong op Cercle Brugge. De Mannekes, die de eerste periode wonnen en dus al zeker de finalewedstrijden spelen, volgen nu op acht punten.

kugu, doro

De match begon met enkele minuten vertraging nadat vuurpijlen van het ene supportersvak in het andere vlogen. Beerschot Wilrijk eiste aanvankelijk het balbezit op, maar bij de eerste kans voor de thuisploeg was het raak. Een lage vrijschop werd toch nog doorgekopt door Bourdin en Joachim kon de opgesprongen bal met het hoofd voorbij Romo werken.

Rellen en vuurwerkpijlen ontsieren Lierse - BeerschotDe partij miste kansen, maar bij de tweede stilstaande fase voor de Pallieters was het haast opnieuw raak. Frans kopte een vrijschop van Bougrine nipt naast. De eerste reactie van de bezoekers volgde iets voorbij het halfuur, maar Placca schoot te slap in de armen van Rakovsky. Net voor rust mocht Placca alleen op Rakovsky af, maar de Duitser trok opnieuw aan het langste eind.

Mbombo

Marc Brys bracht de speelgerechtigde Mbombo na rust en die claimde al meteen een penalty. Meteen daarop was het echter 2-0, nadat Janssens een dribbel inzette, Laurent als tussenstation vond en Camargo met de buitenkant van de voet in de hoek legde. Meteen het sein om de poppen aan het dansen te laten gaan in de tribune. Scheidsrechter Van Damme legde de partij meten dan twintig minuten stil.

Beerschot Wilrijk kwam nadien het best uit de kleedkamer en zorgde al snel voor 2-1 langs Mbombo, die een inzenden van De Jonghe perfect in doel werkte. De bezoekers zochten de 2-2, maar Mbombo vond Rakovsky en Losada schoot hoog over. De bezoekers probeerden nog, maar de gelijkmaker viel uiteindelijk niet, zodat Lierse opnieuw leider is.

De Pallieters hebben nu één punt voorsprong op Cercle Brugge dat OH Leuven klopte met 1-0. Een tweede periodetitel en rechtstreeks ticket naar 1A wordt moeilijk voor Beerschot Wilrijk dat nu op acht punten van leider Lierse volgt. De Mannekes spelen woensdag nog wel een inhaalwedstrijd op bezoek bij Tubeke.