photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Markt van zonnepanelen trok vorig jaar flink aan: nu al 4.000 voetbalvelden aan zonnepanelen in ons land

De markt van de zonnepanelen is het voorbije jaar weer aangetrokken, blijkt uit cijfers van Apere, de Waalse organisatie die duurzame energie promoot. Vooral in Vlaanderen waren er opvallend meer nieuwe installaties.

10 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    En in de avond werken die allemaal niet....wat dan? Waarom moet ik dan centrales gaan betalen om die mensen stroom te geven? Want wat ze overdag opwekken wordt niet opgeslagen en is 100% overbodig. Je kan immers een centrale niet een paar uurtjes stilleggen zoals Dommelein beweert en even bij-schakelen is er ook niet bij. Dankzij die panelen gaan we straks alle elektriciteit moeten invoeren aan super-tarief! We worden armer en armer door de mensen die ze nu leggen.
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    " Nu al 4.000 voetbalvelden aan zonnepanelen in ons land." Wel... dan wordt dit een gigantische berg aan schroot als de vervanging van die panelen zich aankondigt!
  • RONNY DE PETTER

    6 jaar geleden
    Ik heb mij 2jr geleden ook laten ompraten om 14 zp te plaatsen ,heb geen premies maar hoef wel 600 euro prosumententaks te betalen. Had ik het toen geweten !
  • Peter Sondeijker

    6 jaar geleden
    De Belgische overheid heeft een zeer slecht beleid mbt zonnepanelen. "Iedereen moet groen denken" Ondertussen wordt je gestraft als je het groene denken uitvoert! Je krijgt een boete als je zonnepanelen plaatst! Dat is toch absurt! Nog nooit zo'n slecht beleid gezien! Mensen laat je niet beduvelen met de zonnepanelen en doe GEEN investering hierin!
  • peter cornelis

    6 jaar geleden
    ze kunnen zeggen wat ze willen ,maar zonder subsidie,en met de prosumententarief is het geen rendabele zaak,