Slachtoffer van woningbrand speelt met eigen band op benefietconcert: “Blij dat ik weer op podium kon staan”

© sbr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In zaal het Blommenhof vond een benefietavond plaats voor Jurgen Demeyere, de Stadenaar die half december het slachtoffer werd van een zware brand. Demeyere trad tijdens het benefietconcert zelf op met zijn band.

Bert Feys

LEES OOK: Vader Jurgen en zijn kinderen moeten ander onderdak zoeken na verwoestende brand

Music for Meyer. Onder die noemer organiseerden enkele Hoogleedse vrienden van Stadenaar Jurgen Demeyere een benefietconcert ten voordele van hun vriend.

Jurgen Demeyere werd midden december het slachtoffer van een zware woningbrand, in de Kasteelstraat, op Stadenberg. Zijn woning ging in de vlammen op, het nabijgelegen muziekatelier werd gespaard.

Enkele vrienden waarmee het slachtoffer van de brand vroeger een muziekgroepje vormde, beslisten al snel om een benefietconcert te organiseren, om hun maat te helpen. “Een heel mooie geste van mijn kameraden”, zegt Jurgen zelf.

Volop muziek spelen

“Al snel na de brand maakte ik plannen om de woning in de Kasteelstraat terug op te bouwen. Voorlopig is nog niet alles in kannen en kruiken, maar ik droom ervan om terug daar te gaan wonen en weer volop muziek te kunnen spelen in het nabijgelegen muzieklokaal.”

Het benefietoptreden lokte zaterdagavond zo’n tweehonderd sympathisanten naar zaal Blommenhof in Staden. Niet alleen Tom Dice, maar ook Chrystal Moon, de band waarin Jurgen Demeyere meespeelt, stond er op het podium.

Alles weer opbouwen

Demeyere blikt heel tevreden terug op de geslaagde avond. “De sfeer zat er goed in”, vertelt de Stadense muzikant.

“Ik ben ook blij dat ik zelf even op het podium kon staan. Op die manier ging alle aandacht eventjes niet naar mezelf”, aldus de nuchtere Stadenaar.

Hoeveel het benefietconcert heeft opgeleverd, is nog niet duidelijk. “Ik vind het prachtig dat mijn vrienden dit voor mij organiseerden”, zegt Jurgen nog. “Het geeft me echt moed om alles weer op te bouwen.”

De organisatoren van de Stadense kerstmarkt schonken rond de eindejaarsperiode al een bedrag aan de getroffen muzikant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen