El Sympatico zet schouders onder campagne tegen overdreven snelheid

© ycs

Voetballegende Jean-Marie Pfaff (foto) en Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) hebben een nieuwe campagne gelanceerd tegen overdreven snelheid. De campagne wil bestuurders aansporen om de snelheidsbeperking van 30 en 50 kilometer per uur in de stad te respecteren. Volgende maand zullen flyers uitgedeeld worden aan chauffeurs en zal de politie extra controleren. Aan honderdzestig Brusselse scholen zullen posters en banners te zien zijn.

ycs

“Ik engageer mij hiervoor graag, want dit is erg belangrijk,” vertelt de ex-doelman van de Rode Duivels. “Met de jaren zijn er almaar meer auto's op de baan gekomen en werd het verkeer almaar gevaarlijker. Politici moeten zorgen voor aangepaste fietspaden die goed aangeduid en goed verlicht zijn. Maar veiligheid moet je ook zelf maken. Door je aan de snelheidsbeperkingen te houden, bijvoorbeeld, en door kinderen te leren op te letten in het verkeer en op een respectvolle manier om te gaan met de anderen.”

“We hebben jaarlijks in Brussel nog een 700-tal ongevallen, waarvan zo'n vijfentwintig met dodelijke afloop,” zegt Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V). “Bij het grootste deel van die ongevallen is overdreven snelheid de oorzaak. We moeten daarrond blijven werken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen