Wielertoerist overlijdt na incident in wielerpeloton langs jaagpad Schelde

© Alexander Meeus

Er is een dodelijk ongeval gebeurd op het jaagpad langs de Schelde tussen Oudenaarde en Gent. Een 70-jarige wielertoerist en een peloton fietsers raakten betrokken bij een valpartij. De oudere man kwam naast de weg in de gracht terecht, en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen. Het jaagpad langs de Schelde kwam in het verleden in de media omdat er ribbelstroken werden aangebracht om wielerpelotons snelheid te laten minderen.

sdv

Vanmorgen omstreeks 10.00 uur vond een dodelijk ongeval plaats op het jaagpad langs de Schelde op de grens van Gavere met Nazareth meldt het parket.

Een groep fietsers reed op het jaagpad (Trekweg) in de richting van Gent. Het zou gaan om het bekende ‘Scheldepeloton’. Een groep wielerliefhebbers die regelmatig in groep op het jaagpad tussen Gent en Oudenaarde rijden.

Er was een valpartij in het peloton bij het passeren of kruisen van een andere fietser. Een 70-jarige renner die deel uitmaakte van het peloton moest hierdoor uitwijken. Hij kwam terecht in de gracht naast het jaagpad en liep zware verwondingen op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er werd geprobeerd om de man te reanimeren maar hij overleed ter plaatse. Het gaat om een man uit Nazareth.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen