Screenshot TVL
Volledig scherm
© Screenshot TVL

Vijf jaar cel voor 'pedoclown' die zeven minderjarige meisjes misbruikte

Een 62-jarige ‘pedoclown’ uit Herk-De-Stad is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor het seksueel misbruik van zeven minderjarige meisjes. De man baatte tot twee jaar geleden een frituur uit in Peer en trad op als clown. Verder verbiedt de rechtbank van Hasselt de man ook om betrokken te zijn bij activiteiten met kinderen en vordert het een terbeschikkingstelling van vijf jaar. Het kamp van de slachtoffer reageert tevreden: "Gerechtigheid is geschied."

9 reacties

  • Elke Celis

    6 jaar geleden
    Heren der wet, lijkt het u niet eens tijd onze normen effectief te handhaven en strenger op te treden in geval van eender welk soort misbruik?! Die arme slachtoffers "mogen" content zijn dát er een effectieve straf wordt opgelegd, (want da's veel vaker niet dan wél het geval!), dat tart toch alle logica?? Een vuile pleister op een stinkende wonde plaatsen... wie is daar de dupe van?
  • Elke Celis

    6 jaar geleden
    5 jaar.... Sowieso vind ik dat bitter weinig voor iemand die het leven van meer dan 7 (7!!) kinderen heeft verwoest. Maar met ons fantastische wettenpakket (ten voordele van de dader, ah ja, wie anders...) is die vuilak dus na anderhalf jaar OPNIEUW klaar om zijn zieke driften los te laten op ónze kinderen.
  • Frank Lateur

    6 jaar geleden
    Hij gaat nog goed prijs hebben in gevangenis tijdens die vijf jaren!
  • daniel d'hulst

    6 jaar geleden
    Zelfs clowns kunnen de kinderen niet meer vertrouwen
  • Jos Indigne

    6 jaar geleden
    Is dat alles dat die krijgt