Mario Mandzukic kopt de 1-0 in eigen doel binnen.
Volledig scherm
Mario Mandzukic kopt de 1-0 in eigen doel binnen. © EPA

Een 'kansloze' spits, de bijna jongste doelpuntenmaker ooit en Paul 'afstandschot' Pogba: de records en fraaie statistieken na de WK-finale

WK voetbalDe WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië (4-2) was niet alleen doelpuntrijk, het duel leverde ook de nodige records en fraaie statistieken op. We zetten er een aantal op een rijtje.

12 reacties

  • Peter Thys

    6 jaar geleden
    Pelé was in 1958 slechts 17 jaar en 249 jaar oud toen hij scoorde in de WK-finale tegen Zweden (5-2). Die 249 jaar is dat de leeftijd hij er nu uitziet ?
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Kroatië had wel een vliegenvanger in doel staan
  • Kevin Vermeirssen

    6 jaar geleden
    VAR heeft besloten wie wereldkampioen wordt of moest worden. Arbitraal slechtste WK ooit. Geen gele kaarten voor laten vallen, Blunders van je welste door de VAR. Dat er een foute beslissing wordt genomen door de ref in een fase kan ik begrijpen maar als ze er met 4 man op staan te kijken. Penalty's zijn cadeau gedaan en Frankrijk heeft er het meeste baat mee. In de finale de 1ste en de 2de goal door arbitrale blunders.
  • Nathalie Stoop

    6 jaar geleden
    Johan je hebt helemaal gelijk de Belgen zijn gewoon jaloers op de fransen
  • Johan Stevens

    6 jaar geleden
    Kom mannen, wees niet zulke slechte verliezers. Jullie speelden vooral de 2e helf tegen Japan, Brazilië en Engeland minstens zo verdedigend en werd er alleen maar op de counter gegokt. Frankrijk is ongeslagen, dus verdiend wereldkampioen