Werkelijkheid overtreft fictie: theaterstuk over man die maanden dood in appartement ligt

© NTGent Stadstheater

“Al maanden lag hij dood in zijn appartement, en niemand had iets door” publiceerden wij gisteren. Het was de titel van de trieste realiteit over het overlijden van de Gentenaar Urbain De Vreeze. Het had tegelijkertijd ook de aankondiging kunnen zijn van het theaterstuk van NT Gent Stadstheater dat gisteren in première ging in de Minardschouwburg.

mrra, jcd

“Kroniek of een man ligt dood in zijn appartement sinds 28 maanden” is een stuk van de jonge regisseur Florian Fischer. “Het is een van die verhalen”, schrijven ze op hun website. “Ergens, in een appartement in het centrum van de stad, wordt een lichaam gevonden.” De gelijkenissen tussen de werkelijkheid en de fictie zijn zo sterk aanwezig dat hun nieuwe theaterstuk ironisch getimed lijkt. “Hoe bizar”, poste het theatergezelschap gisteren op haar Facebookpagina.

Hun theaterstuk stelt op deze manier brandend actuele vragen. De grototst e klinkt in fictie én realiteit. “Hoe kan het dat iemand zo lang ongemerkt dood in zijn woning ligt?” Het NTGent Stadstheater verwoordt het zo: “Hoe kan het dat iemand zomaar kan verdwijnen? Hoe kan het dat iemand zolang niet wordt gemist?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen