Brandweerwagen vernield en apotheker geplunderd in Molenbeek, hulpdiensten bekogeld met stenen en vuurwerk

De Brusselse brandweer heeft een woelige nieuwjaarsnacht achter de rug. De pompiers moesten 83 keer uitrukken, waarvan 66 keer voor brandjes op de openbare weg. Een brandweerwagen werd met stenen bekogeld en een apotheek werd geplunderd, aldus een woordvoerder van de brandweer. Het metrostation Zwarte Vijvers moest even gesloten worden op bevel van de politie, na incidenten op straatniveau. De politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene pakte 37 mensen op, van wie elf gerechtelijk. 

69 reacties

  • Anne Callebaut

    5 jaar geleden
    Dit zijn dan hun vrienden en kiezers,doe zo voort politici en binnenkort staat Brussel in brand.
  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    Ze zijn zo lief mijnheer... Koning Filip vroeg ons in zijn kersttoespraak hen te omarmen en als vriend te beschouwen...
  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    Verontwaardigde Brusselaars: Wendt u tot uw 19 burgemeesters, 19 gemeenteraden, 19 hoofdcommissarissen, 19 adjunct-commissarissen, 19 x gemiddeld 10 schepenen, 19 voorzitters van het OCMW, 19 gemeentesecretarissen, 95 partijvoorzitters (gemiddeld 5/gemeente) en nog wat tientallen hoofd- en adjunct-ambtenaren, bureaucheffen en directiesecretaressen. En als die allemaal akkoord zijn dan verandert er misschien iets aan de veiligheid van de hulpdiensten (en de burgers) in Brussel.
  • Patrik Boons

    5 jaar geleden
    De opgepakten alles laten opkuisen, tot de laatste kruimel, dan kunnen ze aan de renovatie beginnen van de panden in oorspronkelijke staat!!! Zou beter zijn dan vrij onder voorwaarden!!! Die komen altijd vrij onder voorwaarden!!
  • henk koop

    5 jaar geleden
    En het is weer de schuld van de politiek en burgemeester. Maar wie heeft voor deze mensen gestemd ? precies de mensen in Brussel zelf, In Brussel hebben ze voor de P.S gestemd, De vlamingen de NVA hebben niets te zeggen over Brussel en over Molenbeek. Dus zwijgen.