Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images/iStockphoto

Stormachtige zondag: lokaal rukwinden tot 120 km/u mogelijk, code oranje in deel van Vlaanderen

Vandaag trekken enkele buien snel van west naar oost over het land. De wind draait naar westelijke richtingen en wordt tijdelijk krachtig tot zeer krachtig met storm op zee. De rukwinden lopen op tot rond 100 km/u met aan de kust en in het noordwesten van het land lokaal eventueel tot 120 km/u. Het KMI heeft voor deze middag code oranje afgekondigd in de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Antwerpen. Code oranje betekent onder meer dat er kans is op hevig onweer met mogelijk overlast op meerdere plaatsen. Wie vandaag "even gaat uitwaaien aan de zee", past dus beter op zijn tellen. Het noodnummer 1722 is ook geactiveerd, dat u kan bellen bij stormschade of niet-dringende hulp. 

9 reacties

  • Jan Van den Bergh

    5 jaar geleden
    De brandweer gaat weten wat te doen . Serieuze storm hier , dat gaat brokken maken .
  • francis vanoverschelde

    5 jaar geleden
    Plezant
  • Sammy Borgoo

    5 jaar geleden
    Jetstream blijft heel volgende week boven ons land hangen !! Resultaat : regen, onweer en heel veel wind.
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    1722 is geen noodnummer, dat is 112. 1722 was juist gestart om het noodnummer te onlasten van niet dringende zake maar toch hulp te krijgen. Dat kan je dan toch geen noodnummer meer noemen.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Oei, hier in Genk schijnt de zon om 10,30 h, weerberichten zijn heel negatief
  1. De zomer van 1976: toen de mussen van de daken vielen en auto's wassen en tuin besproeien voor het eerst verboden werd
    PREMIUM

    De zomer van 1976: toen de mussen van de daken vielen en auto's wassen en tuin besproeien voor het eerst verboden werd

    Blijven de temperaturen tot en met 1 augustus boven de 25 graden hangen, dan halen we de langste opeenvolging zomerse dagen ooit. Langer dan in die mythische en droge zomer van 1976, zelfs. Terwijl de mussen van het dak vielen, mocht toen voor het eerst geen auto gewassen of moestuin besproeid, leidde het weer tot een tekort aan aardappelen en ventilatoren en werden de groenten peperduur. Een blik op de hondsdagen van ruim vier decennia geleden.
  2. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.