Getty Images/Image Source
Volledig scherm
© Getty Images/Image Source

Het debat: moeten bedrijfswagens worden afgeschaft?

Door de hoge loonkost is het voor werkgevers voordeliger om werknemers een bedrijfswagen te geven in plaats van extra loon. Bij een afschaffing van de bedrijfswagen, komt dus ook een deel van iemands zuurverdiende inkomen in het gedrang. Aan de andere kant zorgen deze wagens voor meer files en dus meer vervuiling. Wat denk jij? Moeten bedrijfswagens worden afgeschaft? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

345 reacties

  • Rosa De Cauwer

    5 jaar geleden
    Inderdaad, als een salariswagen toch zo'n wondermiddel is dat sommigen nodig hebben om te overleven in deze maatschappij, zou men beter iedere(hardwerkende) werknemer toegang moeten geven tot dit systeem. Wel beperkt tot een kleine 3-cilinder van 1000cc weliswaar zonder gratis tankkaart. Deze zijn zuinig, milieuvriendelijk en minstens 1,5m korter, hebben zelfs airco en gps en kunnen 4 pers. vervoeren. De files zullen wel krimpen. En dan moet men hierover niet meer discussiëren.
  • Marko Decandt

    5 jaar geleden
    Ik denk dat de enigste oplossing om iedereen tevreden te stellen is, dat iedere werknemer, welke functie ook, de mogelijkheid zou mogen krijgen op een bedrijfswagen, maar ook wel alternatieven voorstellen. Misschien dat de eigenaars van bedrijfswagens nu zelf dit niet zien zitten, want dan kunnen ze zich niet beter voelen dan een ander.
  • Rosa De Cauwer

    5 jaar geleden
    Salariswagens hadden nooit mogen bestaan in deze proporties. Hierdoor creëert de politiek een vijandigheid tussen zij die er één krijgen en zij zonder één. Door een toename van 54% in 10 jaar is er wel degelijk meer verkeer hierdoor of is men soms blind. Laten we de essentie niet vergeten waarvoor de jeugd zo strijdt: een beter klimaat in onze dorpen en steden. Dus afschaffen die boel! En zeker de gratis tankkaart. Geef milieuvriendelijke voordelen als looncompensatie, wees inventief. Succes!
  • Jennifer Van Hove

    5 jaar geleden
    Enkel nog voor wie ze echt nodig hebben, vertegenwoordigers die heel de dag op de baan zijn. Voor al de rest idd afschaffen, premies's voor het openbaar vervoer of de fiets!!!
  • Ghislain Van Campenhoudt

    5 jaar geleden
    Vergeet niet dat salariswagens ook belast worden als “voordeel in natura”. Vergeet ook niet dat mensen die ganse dagen op de baan en vele kilometers doen, geen goesting meer hebben om in de weekends nog veel te rijden. Weg met het fabeltje dat ze zorgen voor meer verkeer en vervuiling!