Direct naar artikelinhoud

Genkspits Benteke nacht in cel na carjacking

Christian Benteke, de 20-jarige spits van KRC Genk, heeft een nacht in de cel doorgebracht na een carjacking die hij samen met twee vrienden zou hebben gepleegd in Luik. De voetballer ontkent ten stelligste elke betrokkenheid.

Een agent van de politie van Luik bemerkte zaterdag in de rue Belvaux in Grivegnée, bij Luik, een Volkswagen Golf op die op 14 oktober was gestolen in Parijs. De politie stelde zich verdekt op en zag hoe drie Afrikaanse twintigers in de auto stapten. Ze werden alledrie gearresteerd en voorgeleid bij het Luikse parket, maar zondagnamiddag alweer vrijgelaten. Eén van de drie hield toen al vol dat hij de auto voor 6.000 euro had gekocht van een kennis, een zekere Kevin.

Vergezeld van enkele vrienden ging de man zondagavond aankloppen bij de verkoper. Er ontstond ruzie, Kevin sloeg eerst op de vlucht met zijn Volkswagen Polo en werd enkele straatjes verderop klem gereden door verschillende wagens. De verkoper werd in elkaar geslagen, en wist te ontsnappen door in een bus van de TEC te duiken. De man wiens Golfje door de politie in beslag was genomen, meende recht te hebben op een andere Volkswagen. Hij stapte in de Polo er reed ermee weg.

De achtervolging en de knokpartij lokte nogal wat kijklustigen. De politie kon de drie belagers snel terugvinden via nummerplaten en persoonsbeschrijvingen. De drie werden een nachtje vastgehouden in de cel. Op maandagochtend werden ze ondervraagd en in staat van beschuldiging gesteld voor diefstal met geweld en het toebrengen van slagen en verwondingen. Eén van de drie is profvoetballer Christian Benteke van KRC Genk. De andere twee zijn een 23-jarige Luikenaar en een 24-jarige Brusselaar.

KRC Genk minimaliseerde de gebeurtenissen. "Christian Benteke werd als getuige gehoord in een onderzoek door het parket van Luik", aldus een mededeling op de website. "De speler heeft ten volle zijn medewerking verleend aan het onderzoek. Hij ontkent op formele wijze elke betrokkenheid met mogelijke criminele feiten van welke aard ook."

Speler en club kondigden aan verder geen enkele verklaring te zullen afleggen. Het Luikse parket liet weten dat de profvoetballer wel degelijk in staat van beschuldiging is gesteld en zich wellicht zal moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Benteke werd geboren in Kinshasa, maar groeide op in Luik. Hij gold bij de jeugdreeksen van Standard Luik als één van de grootste talenten, maar werd er in 2007 op zijn zestiende weggehaald door KRC Genk. Hij keerde in 2009 terug naar Standard, maar werd tegen zijn zin verhuurd aan KV Kortrijk en KV Mechelen. Sinds deze zomer zit de occasionele international terug bij Genk, waar hij zaterdagavond nog in actie kwam tegen Kortrijk. (DDC)