Hondje wil muizen vangen en sticht per ongeluk brand (maar de brandweer gelooft het niet)

© jodw

In de Heibloemstraat in Nijlen is vrijdagochtend brand ontstaan in een tuinhok waar hout opgeslagen was. Volgens de eigenaar zou zijn hond Jefke de brand per ongeluk aangestoken hebben toen hij muizen aan het vangen was.

Bert Provoost

Vlak achter het huis waar René Van Aggelpoel met zijn 94-jarige moeder woont, in de rustige Heibloemstraat, staat een hok waar hout opgestapeld ligt. De houtkachel in dat hok is de favoriete slaapplaats van de hond van René. De kachel brandde vrijdagochtend en toen liep het mis. “Deze keer lag Jefke er niet te slapen”, vertelt René. “Hij wou waarschijnlijk muizen vangen, dat doet hij constant. In de buurt van de kachel stond een kartonnen doos met oud brood. Die zal hij omgeduwd hebben, zodat die tegen de kachel gevallen is. En daardoor is de brand ontstaan.”

De zevenjarige jack russell des huizes heeft dus mogelijk wel wat schade op zijn geweten. “Boos ben ik niet op hem. Het is een speelvogel, hij kan daar ook niet aan doen. Het is gewoon een deugniet die gek op muizen is”, lacht René, terwijl hij zijn hond op schoot neemt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen