Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Waarom de peperdure Amerikaanse tanks waar Zelensky zo om smeekte, totaal nutteloos geworden zijn

26/04/2024 - 14:30
"Oekraïne trekt al zijn peperdure Amerikaanse Abrams-tanks terug. Ze zijn een vogel voor de kat door Russische killerdrones. Waarom is zo’n tank niet bestand tegen een goedkope drone? Lopen andere westerse tanks ook gevaar? En lag de oplossing écht bij busbouwer Van Hool in Lier? Oud-kolonel Roger Housen legt uit: “Zo verloopt oorlogsvoering tegenwoordig, een verrassingseffect bestaat niet meer.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom de peperdure Amerikaanse tanks waar Zelensky zo om smeekte, totaal nutteloos geworden zijn (26/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Oekraïne trekt al zijn peperdure Amerikaanse Abrams-tanks terug. Ze zijn een vogel voor de kat door Russische killerdrones. Waarom is zo’n tank niet bestand tegen een goedkope drone? Lopen andere westerse tanks ook gevaar? En lag de oplossing écht bij busbouwer Van Hool in Lier? Oud-kolonel Roger Housen legt uit: “Zo verloopt oorlogsvoering tegenwoordig, een verrassingseffect bestaat niet meer.” [naar artikel]


2. Peperdure tanks waar Zelensky zo om smeekte, lijken nutteloos aan het front: “Wapentuig van de 20ste eeuw” (26/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Oekraïne trekt al zijn peperdure Amerikaanse Abrams-tanks terug. Ze zijn een vogel voor de kat door Russische killerdrones. Waarom is zo een tank niet bestand tegen een goedkope drone? Lopen andere westerse tanks ook gevaar? En lag de oplossing écht bij busbouwer Van Hool in Lier? Oud-kolonel Roger Housen legt uit. “Zo verloopt oorlogsvoering tegenwoordig, een verrassingseffect bestaat niet meer.” [naar artikel]


3. Als een voor de vrije markt nutteloos geworden bejaarde wordt Sinterklaas naar de marge geduwd (11/12/2017 - De Morgen)

Bart Eeckhout is opiniërend hoofdredacteur bij De Morgen en papa van John John (8) en Missy (4). [naar artikel]


4. Zo bijzonder dat ooit drie prominenten de sleutel van de kluis hadden, nu is de enige echte kilogram nutteloos geworden (17/05/2019 - Het Nieuwsblad)

De enige echte kilogram, die als standaard dient voor de hele wereld, bevindt zich in Parijs en weegt in feite geen kilogram meer maar 50 microgram minder. Maar ook in Brussel staan twee exacte replica’s in platina-iridium. Onder twee glazen stolpen in een kluis met drie sleutels. Maar vanaf komende maandag zal de mooi gepolijste cilinder enkel nog een symbolische waarde hebben. [naar artikel]


5. Het was de investering waard: Erling Haaland hield z’n peperdure voetballijf topfit dankzij peperdure ‘cryokamer’ bij hem thuis (09/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

‘Mister cool’. Erling Braut Haaland (22) gaat in Istanboel op zoek naar de gepaste apotheose voor zijn topseizoen. Maar hoe bleef dat massieve lijf zo fit? Een ‘cryokamer’ bleek zijn geld waard. [naar artikel]


6. LIVE OEKRAÏNE. Zelensky prijst vernietiging peperdure luchtafweer op de Krim - Kiev ontkent herovering dorp bij Bachmoet (14/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

De voorbije uren zijn bij drone-aanvallen op de door Rusland geannexeerde Krim meerdere grote explosies waargenomen. Bij één van de aanvallen heeft Oekraïne een Russisch luchtverdedigingssysteem uitgeschakeld, zegt een bron binnen de Oekraïense inlichtingendiensten aan Reuters. Intussen hebben Russische beschietingen volgens Oekraïne in de regio Cherson het leven gekost aan een jongen van amper 6 jaar oud. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog. [naar artikel]


7. Een mislukte moordaanslag op Zelensky? Wat wou Poetin raken met peperdure Zircon-raket? (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Oekraïne heeft bevestigd dat de Russen vorige week een Zircon-raket op de hoofdstad Kiev hebben afgeschoten. Het zou de eerste keer zijn dat het hypersonische wapen in een oorlog werd gebruikt. Vraag is wat Moskou wou bereiken. Want om alleen een flatgebouw te raken en de stroom te saboteren, is de Zircon veel te duur. Als we alle mogelijkheden overlopen en het traject van de raket proberen te reconstrueren, komen we op twee potentiële doelwitten uit. [naar artikel]


8. Live - Zelensky en Macron vandaag samen naar Europese top in Brussel • Zelensky vraagt Parijs en Berlijn om straaljagers (09/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Zelensky belooft vergelding na dodelijke aanval op Lviv • Zelensky: ‘Kunnen op sommige plekken zelfs nog niet aan aanval dénken’ (06/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!