Nieuwsfeed

British Airways houdt verschillende VS-vluchten aan de grond wegens technische problemen

British Airways heeft maandagavond en dinsdag minstens negen langeafstandsvluchten komende uit de Verenigde Staten aan de grond gehouden, wegens technische problemen. Duizenden passagiers zijn getroffen.

Krantenkoppen in België

MIVB ziet “spectaculaire stijging” van meldingen rond daklozen en drugsverslaafden in Brusselse metrostations: “Dringend nood aan oplossingen”

Vorig jaar kreeg vervoersmaatschappij MIVB meer dan dubbel zoveel klachten over overlast door daklozen en drugsverslaafden in de Brusselse metrostations dan in 2021. In november trok de MIVB daarvoor al eens aan de alarmbel. Er werd toen een taskforce opgericht waarin de regering, de politie, de veiligheidsdiensten en de sociale diensten vertegenwoordigd zijn, maar voorlopig lijkt er weinig veranderd te

Lees meer »

Recente veroordeling voor brandstichting stond niet op strafblad van man die vermoedelijk meisje van veertien vermoordde

De 37-jarige man die vrijdag dood teruggevonden werd in Plainevaux en in verband wordt gebracht met de dood van een tienermeisje uit Anderlecht, was eerder voor brandstichting veroordeeld. Die veroordeling stond echt niet op zijn strafblad, hekelt de advocate van de voormalige vriendin van de man. Hij werd ook niet gecontroleerd op het naleven van zijn probatievoorwaarden. De advocate vraagt

Lees meer »

‘Scorpion’, de speciale politie-eenheid die onder vuur ligt sinds de gewelddadige dood van Tyre Nichols

De speciale politie-eenheid Scorpion, anderhalf jaar geleden opgericht om de criminaliteit in de Amerikaanse stad Memphis terug te dringen, ligt zwaar onder vuur. Vijf agenten gingen hun boekje te buiten toen ze op 7 januari de 29-jarige Tyre Nichols afranselden bij een arrestatie. De man overleed drie dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De eenheid is voorlopig op

Lees meer »

Achel is geen trappist meer

De Sint-Benedictusabdij van Hamont-Achel, beter bekend als de Achelse Kluis, is verkocht aan de Kempense ondernemer Jan Tormans. Nu de brouwerij niet langer onder de abdij van Westmalle ressorteert, is het bier Achel niet langer een trappist.

Lees meer »