Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval

25/04/2024 - 21:30
"De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval (25/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


2. LIVE MIDDEN-OOSTEN. Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval - Werknemer Belgisch agentschap en 7-jarige zoon omgekomen bij bombardement in Gaza (25/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

De Franse politie heeft ingegrepen bij een pro-Palestijns protest van universiteitsstudenten in Parijs. De betogers hadden zich verzameld bij de prestigieuze universiteit Sciences Po. “Jammer dat de situatie zo escaleerde”, klinkt het bij de politie. In Boston werd bij een gelijkaardige actie meer dan honderd studenten gearresteerd. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


3. Alleen met veel geld kunnen Gazanen vluchten: deze Palestijnen in België zetten crowdfundings op (05/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Palestijnen ontvluchten dorpen op Westelijke Jordaanoever door geweld van kolonisten, zegt Human Rights Watch (17/04/2024 - VRT NWS)

Sinds de start van de oorlog in Gaza zijn 7 dorpen op de Westelijke Jordaanoever volledig leeggelopen door het geweld van Israëlische kolonisten. Ook uit 20 andere dorpen zijn inwoners vertrokken omdat ze niet genoeg beschermd werden tegen de aanvallen van kolonisten. Bij sommige aanvallen namen ook Israëlische militairen deel. Dat blijkt uit een nieuw rapport van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. [naar artikel]


5. Waarom Gazanen zich in de Israëlische vuurlinie wagen: "Niemand kan verwachten dat we zo verder leven" (15/05/2018 - De Morgen)

Zestig doden binnen 24 uur tijdens de demonstraties om het 'recht op terugkeer' naar het voormalige Palestina te eisen. Waarom waagden jongeren en ouderen, mannen en vrouwen zich in de vuurlinie, in de wetenschap dat Israël er alles aan zou doen om te voorkomen dat ook maar iemand de grens zou oversteken? [naar artikel]


6. Hamas veroordeelt zes Gazanen ter dood wegens collaboratie Israël (03/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een rechtbank van de militante Hamasbeweging heeft zes Palestijnse mannen ter dood veroordeeld vanwege collaboratie met Israël. Het ministerie van... [naar artikel]


7. Gazanen in ons land over de Israëlische vergelding: ‘Mijn neefje belt: nonkel, ik wil niet dood’ (12/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. ‘Israël is enkel uit op wraak. Er moet zoveel mogelijk kapot’: Gazanen aan het woord over de oorlog (12/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Israël geeft Gazanen tot 15.00 uur de tijd om noorden Gazastrook te verlaten • 700 kinderen onder doden in Gaza (14/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Nu de deadline van Israël verstreken is weten Gazanen niet of ze moeten blijven of vluchten: het is nergens veilig (14/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!