Nieuwsfeed

Fans gaan volledig uit hun dak: Emma Bunton en Melanie C houden kleine Spice Girls-reünie

Emma Bunton (46) beter bekend als Baby Spice van de Spice Girls gaf maandagavond een optreden in Londen. Ze zong kerstnummers samen met haar man Jade Jones. Maar het publiek gaat helemaal uit de bol wanneer Melanie C het podium komt opwandelen. De twee brengen samen één van de grootste hits van de Spice Girls: ‘Stop’ uit 1997.

Krantenkoppen in België

Wat kan je doen bij een winterdip of winterdepressie? Expert beantwoordt 19 vragen. “Wijn is geen goed idee”

Ben je elke winter moe, somber, prikkelbaar en futloos? Dan speelt een winterdip je parten. Helpt het om meer te slapen of te bewegen? Of om vitamines bij te slikken? En vanaf wanneer is je dipje eerder een heuse winterdepressie? Psychiater Kirsten Catthoor beantwoordt 19 prangende vragen. “Op eigen initiatief vitamine D slikken is niet verstandig. Bij overdosering kan het

Lees meer »

“1,5 tot 5% van de bevolking lijdt aan de persoonlijkheidsstoornis borderline”: wat is het precies? En hoe ga je ermee om?

Verlatingsangst, een gevoel van leegte, een laag zelfbeeld, grote onzekerheid… Wie heeft het nooit eens gevoeld? “Toch voelde dat voor mij veel zwaarder aan”, vertelt Kathelijn Hulshof (32). Als ervaringsdeskundige én patiënt wil ze borderline in de aandacht zetten, waarvan dit enkele symptomen zijn. Wat is het? En hoe kan je omgaan met iemand in je omgeving met de persoonlijkheidsstoornis?

Lees meer »

“Wapens zijn de weg naar vrede”: NAVO-topman Stoltenberg voert druk op Duitsland om tanks te laten leveren verder op

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft op het Wereld Economisch Forum in Davos opgeroepen meer wapens te leveren aan Oekraïne. Volgens Stoltenberg kunnen er alleen maar vredesonderhandelingen komen, als Oekraïne eerst de bovenhand krijgt op het slagveld. De oproep komt een dag voor een belangrijke bijeenkomst morgen, waar Duitsland mogelijk aankondigt dat het toestemming zal geven om zijn tanks te leveren aan

Lees meer »

Legendarische surfer verongelukt in Portugal

In het Portugese Nazaré is donderdag een legendarische Braziliaanse surfer om het leven gekomen op training. Marcio Freire werd het eerste slachtoffer van deze beroemde plek. Zijn dood ontlokte rouwbetuigingen van andere big wave professionals.

Lees meer »

Regionale luchthavens kosten miljoenen meer dan vermoed

Naast Vlaamse subsidies krijgen de luchthavens van Oostende en Antwerpen jaarlijks ongeveer negen miljoen euro federale steun. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag. Voor de luchthaven van Deurne betekent dat dat er voor elke euro omzet drie euro aan overheidssteun is.

Lees meer »

Actrice Ann Van den Broeck wil taboe rond kanker doorbreken: “Je moet jezelf bekijken en betasten om er snel bij te zijn” 

Het is vandaag Wereldkankerdag. Kanker treft elk jaar meer dan 71.000 mensen in ons land. Eén daarvan is musicalactrice Ann Van den Broeck (46). Zij kreeg vorige zomer de diagnose borstkanker. Intussen heeft ze er een missie van gemaakt om een grotere bewustwording rond (borst)kanker te creëren. "Een missie van levensbelang." In "Laat" vertelt ze onder meer hoe ze zo

Lees meer »