Nieuwsfeed

“Hier ben ik dan”: Mathias Coppens en vriendin Linn verwelkomen zoontje

Heuglijk nieuws ten huize Coppens. Mathias Coppens (44) en zijn vriendin Linn Trappeniers zijn de trotse ouders geworden van een zoontje met de naam Gust. “Hier ben ik dan!”

Krantenkoppen in België

Screeningsoperatie van Fedasil en Samusocial in kraakpand Schaarbeek afgerond

De screeningsoperatie van Fedasil en Samusocial in het kraakpand in de Paleizenstraat, in Schaarbeek, is afgerond. De naar schatting 900 bewoners leven daar in mensonwaardige omstandigheden. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) heeft in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken gezegd dat de screening vorige week donderdag en vrijdag heeft plaatsgevonden. Volgens haar is de procedure bemoeilijkt omdat asielzoekers

Lees meer »

Hogere energiefactuur door accijnzen is nog lang niet beslist: hervorming Van Peteghem zorgt voor discussie in Vivaldi

Het is nog lang geen uitgemaakte zaak dat onze energiefactuur vanaf april zo’n 20 euro per maand duurder wordt. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) legt nu wel de geplande hervorming van de accijnzen op de regeringstafel, maar binnen de ploeg van premier Alexander De Croo (Open VLD) zal nog flink gebakkeleid worden over hoe en wanneer de invoering

Lees meer »

Braziliaanse president Lula stuurt legerchef weg na bestorming parlement

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva heeft zaterdag de hoogste generaal van de landmacht ontslagen, twee weken nadat aanhangers van de vorige president Jair Bolsonaro het parlement, het presidentieel paleis en het Hooggerechtshof bestormden. Lula zei na de bestorming dat hij delen van het leger en de politie ervan verdenkt te hebben samengewerkt met de aanvallers.

Lees meer »

Lot van journalisten in Zuid-Soedan onzeker na het verspreiden van beelden van president Kirr (71) die in zijn broek plast

Het lot van een aantal journalisten in Zuid-Soedan lijkt onzeker, nadat ze beelden hadden gemaakt en verspreid van president Salva Kiir Mayardit (71) die in zijn broek plast op een officieel evenement. CJP, een organisatie die opkomt voor de persvrijheid, meldt nu dat zes journalsiten zijn gearresteerd. Vorige maand hadden enkele Afrikaanse nieuwssites ook al de verdwijning of plotse dood

Lees meer »

Luchthaven Schiphol moet mogelijk weer limiet op aantal reizigers invoeren

De Amsterdamse luchthaven Schiphol gaat in mei en tijdens de zomer mogelijk toch weer een limiet instellen op het aantal reizigers dat dagelijks vanaf de luchthaven mag vertrekken. De afhandelaars op de luchthaven komen nog altijd honderden mensen tekort en als ze dat probleem niet binnen enkele weken hebben opgelost, zal Schiphol moeten ingrijpen. Dat heeft Ruud Sondag, de topman

Lees meer »