Nieuwsfeed

Maakt Donald Trump nog kans op het presidentschap nu zijn vervolging wordt gevraagd? ‘Ik denk niet dat iets hem nog kan redden’

.

Krantenkoppen in België

Champagne à volonté! Champagnehuizen verkochten nog nooit zo veel als in 2022

Ondanks de enorme deuk in de wereldeconomie bleken er toch genoeg redenen te zijn om een flesje Champagne te ontkurken. Champagne, de verzamelnaam voor schuimwijnen uit de Champagnestreek in Frankrijk, heeft een recordjaar achter de rug. De omzet lag voor het eerst hoger dan 6 miljard dollar, zo heeft het Comité champagne, dat de champagnehuizen en wijngaarden vertegenwoordigt, woensdag bekendgemaakt.

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. Online vastgoedvergelijker stuurt klanten altijd naar eigen kantoor: “We moesten de andere makelaars nog contacteren”

Wie nog een makelaar zoekt om een huis of appartement te verkopen, let best goed op. Sommige websites die je helpen om het beste immokantoor te vinden, misleiden hun klanten. Dat ontdekte de onderzoeksredactie van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Zo belooft één website een vergelijking tussen meer dan 200 makelaars, maar uiteindelijk belanden je gegevens telkens bij hetzelfde

Lees meer »

“Ik waan me hier soms echt in New York”: binnenkijken in het Antwerpse dakappartement van Red Lion Nicolas De Kerpel

Deze middag (om 12.30 uur) doet onze nationale hockeyploeg, de Red Lions, opnieuw een gooi naar de wereldtitel. Een serieuze uitdaging waar de hele ploeg maandenlang voor trainde in Antwerp Expo. Aanvaller Nicolas De Kerpel (29) woont tegenover de Expo, in een luxueus dakappartement. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt bracht hem en zijn verloofde een bezoekje. “De salontafel moesten we met

Lees meer »

Oplichters misbruiken naam van incassobureau uit Zonhoven om ‘achterstallige gemeentetaksen’ te eisen

De voorbije maanden hebben oplichters honderden en wellicht duizenden keren de naam van het incassobureau Doma Incasso uit Zonhoven misbruikt om mensen op te lichten. Ze sturen mails naar hun slachtoffers die zogenaamd nog een afvalstoffenheffing en rioolbelasting bij hun gemeente hebben openstaan. Enkele tientallen steden en gemeenten hebben hun inwoners ondertussen gewaarschuwd.

Lees meer »

“Club moet nog 30% verbeteren voor zware februarimaand”: Marc Degryse ziet dat Parker nog werk heeft, voor Anderlecht ziet hij het somber in

De kop is eraf voor Scott Parker. Al ziet onze analist Marc Degryse “nog steeds dezelfde problemen opduiken”. “Het collectieve en individuele niveau bij Club laat nog te wensen over. Parker blijft zoeken naar jongens in vorm.” Voorts bespreekt Degryse het makke gelijkspel tussen Anderlecht en Antwerp. “Ik had soms zin om te zappen naar de WK-finale in het hockey.”

Lees meer »

Voor het eerst definitieve schadevergoeding in zaak over lekkende borstimplantaten

In de gerechtelijke strijd tegen de Duitse keuringsinstantie TÜV Rheinland heeft een Franse rechtbank donderdag beslist hoeveel schadevergoeding het moet betalen aan dertien slachtoffers van lekkende borstimplantaten van de Franse producent Poly Implant Prothese (PIP). De te betalen bedragen kunnen nu als referentie dienen in andere rechtszaken, zo maakt slachtofferorganisatie Pipa bekend.

Lees meer »

Helpen slaappillen echt tegen slaapproblemen? En bestaat er (gezondere) alternatieven? 2 slaapexperts leggen uit

1 op de 10 volwassen Belgen neemt op regelmatige basis een slaapmiddel, zo blijkt uit cijfers van Sciensano. “Het aantal daalt, maar is nog steeds veel te hoog”, vertelt Johan Verbraecken van het UZA-slaapcentrum. Samen met neuroloog Steven Laureys legt hij uit hoe verslavend slaappillen zijn en hoe je van je slaapproblemen af kan geraken. “Let op met melatonine op

Lees meer »