Nieuwsfeed

Van “niet goed genoeg” tot “erg tevreden”: gemengde reacties bij Nederlandse oud-kolonies na excuses van premier Rutte

Er zijn gemengde reacties op de excuses die de Nederlandse premier Mark Rutte gisteren in naam van zijn regering aanbood voor het slavernijverleden van zijn land. Sommigen noemen de excuses "een historisch moment", voor anderen zijn ze niet voldoende. Een overzicht.

Krantenkoppen in België

Volop meldingen over putten in de weg bij Wegen en Verkeer Antwerpen

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer in Antwerpen krijgen ze de afgelopen weken volop meldingen binnen over putten in de weg. Die zijn meestal het gevolg van de vrieskou, de dooi en een slechte staat van de weg. Het Agentschap stelt een prioriteitenlijst op naargelang de diepte van de put, de ligging en de impact op het verkeer. Een van

Lees meer »

KIJK. Attractie valt op slechtst mogelijke moment uit in China: toeristen bengelen minutenlang ondersteboven op hoogste punt

Enkele Chinese toeristen hebben wel héél spannende momenten beleefd in een pretpark in Fuyang. Een slingerattractie valt op het hoogste punt uit. De toeristen hangen tientallen meters hoog ondersteboven in de lucht. En dat duurt lang – het personeel kan de machine enkel handmatig herstellen. Uiteindelijk schiet de attractie na tien minuten opnieuw in gang. Het is niet duidelijk of

Lees meer »

Duitse keuringsinstantie andermaal veroordeeld voor lekkende borstimplantaten

De Duitse keuringsinstantie TÜV Rheinland is donderdag opnieuw veroordeeld omdat het zijn werk niet naar behoren heeft gedaan toen het het materiaal onderzocht dat gebruikt zou worden in borstimplantaten. Die bleken uit niet-gecertificeerde siliconen te bestaan, die in sommige gevallen begonnen te lekken. Een handelsrechtbank in het Franse Toulon heeft de keuringsinstantie nu veroordeeld tot het uitbetalen van een schadevergoeding

Lees meer »