Nieuwsfeed

Vrachtwagen gegrepen door trein aan overweg in Ardooie

Aan een overweg in Ardooie is dinsdagnamiddag een vrachtwagen gegrepen door een trein. De ravage is groot.

Krantenkoppen in België

Loena Hendrickx grijpt naast het goud

Geen zilver gewonnen, maar goud verloren: ze wist dat ze foutloos moest blijven, maar dat lukte Loena Hendrickx niet. De vicewereldkampioene kwam in haar vrije kür twee keer ten val en verlaat Finland zonder Europese titel.

Lees meer »

“Dwaas. Hij overschreed een lijn” – “Een diamant van Club, maar niet alleen voetballende telt”: slaande en zalvende woorden voor furieuze Sylla

De terugronde is pas op gang getrapt, of hij heeft alweer prijs. De amper 20-jarige Abakar Sylla moest standvastiger worden, maar dat is hem niet bepaald gelukt. Daar waar hij voor de rust nog aan een rechtstreekse uitsluiting ontsnapte – Visser vond de intensiteit van de tackle geen rood waard – kreeg de Ivoriaan na de rust opnieuw rood. Scott

Lees meer »

El Salvador neemt futuristische gevangenis voor 40.000 “terroristen” in gebruik: “Ontsnappen is onmogelijk”

Met veel bombarie, spectaculaire luchtbeelden en een bezoek van de president is in El Salvador een nieuwe gevangenis geopend, met plaats voor maar liefst 40.000 gevangenen een van de grootsten in Centraal-Amerika. Daarmee verdubbelt de capaciteit om gedetineerden op te sluiten in het land, wat door de fel bekritiseerde manier waarop de overheid het bendegeweld aanpakt geen overbodige luxe is.

Lees meer »

Kim van Oncen over haar nieuwe rol als sidekick van Peter van de Veire: “Zijn vrouw heeft me al een berichtje gestuurd”

“Als wij het recept van onze preparé veranderen, is het ook van: “Vroeger was alles beter!’’” Supermarktbaas Kim Van Oncen is de sidekick van Peter Van de Veire en denkt dat de luisteraar van de omstreden nieuwe Radio2-ochtendshow wel zal bijdraaien. “Ik kan nu de boterhammetjes niet meer smeren, maar toch heb ik meer qualitytime met mijn gezin”, vertelt ze

Lees meer »

In Vlaanderen liggen maar liefst 737.534 zonnepanelen, met Oost-Vlaanderen op kop: is het interessant om er nog voor te kiezen?

Het aantal zonnepanelen zit ook dit jaar opnieuw in de lift. 2020 behoudt nog steeds het recordaantal installaties van zonnepanelen met 155.000 gezinnen en bedrijven die voor zonne-energie kozen. Ondertussen liggen er in Vlaanderen in totaal maar liefst 737.534 zonnepanelen op de daken. Maar is het nog steeds interessant om in zonnepanelen te investeren? VTM NIEUWS-journalist Rob Van herck legt

Lees meer »

Ons land wil verkochte tanks terugkopen, maar valt over hoge prijs: “Ze vragen 500.000 euro voor tank die we verkochten aan 15.000 euro”

De federale regering gaat morgen normaal een nieuw pakket militaire steun aan Oekraïne goedkeuren, maar tanks zullen daar niet bij zijn. Ons land deed onze laatste tanks vele jaren terug van de hand en wil die nu terugkopen. De hoge prijs blijft een obstakel. "Ze vragen tot 500.000 euro voor een tank die we verkochten aan 15.000 euro", zegt minister

Lees meer »

Expert Valerie Trouet gaat Belgisch Klimaatcentrum leiden: “In transport kan er nog veel veranderen: meer laadpalen, beter openbaar vervoer en minder salariswagens”

Klimaatexpert Valerie Trouet (48) wordt de nieuwe wetenschappelijk directeur van het zopas opgerichte Belgisch Klimaatcentrum in Ukkel. Ze komt volgende week terug uit Arizona, waar ze als professor de klimaatverandering onderzoekt. “Ik ben wetenschapper, geen activist. En ik zou mezelf eerder aan een Shell-boordplatform vastkleven dan aan een kunstwerk.”

Lees meer »