Nieuwsfeed

Brooklyn boekt achtste zege op rij tegen Milwaukee, Dallas-ster Doncic alweer goed voor 50 punten

Brooklyn heeft vrijdag Milwaukee met 118-100 geklopt in de NBA, goed voor een achtste opeenvolgende overwinning. Luka Doncic hielp Dallas met 50 punten aan een 106-112 zege tegen Houston.

Krantenkoppen in België

Dollekoeienziekte aangetroffen op Nederlandse boerderij

Op een boerderij in Nederland is bij een dode koe de dollekoeienziekte aangetroffen, meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. Het is nog niet bekend om welke variant van de ziekte het gaat en het ministerie wil ook niet zeggen waar de boerderij gelegen, maar volgens de krant De Telegraaf gaat het om een veehouder in Zuid-Holland.

Lees meer »

Honderden sympathisanten vragen in Brussel vrijlating van Olivier Vandecasteele: “Samen kunnen we onze stem zo luid laten klinken dat ze niet meer te negeren valt”

Op het Albertinaplein in Brussel zijn zondagnamiddag enkele honderden mensen bijeengekomen om de vrijlating te vragen van Olivier Vandecasteele, de humanitair medewerker die al sinds februari 2022 vastgehouden wordt in een Iraanse gevangenis. Volgens de Brusselse politie ging het om ongeveer 1.100 mensen. De manifestanten hopen met hun betoging zowel de Iraanse als de Belgische overheid onder druk te zetten

Lees meer »

“Zelfs bij een RSV-virus kan gember een interessant middel zijn”: huisarts vertelt wat dit écht met je lichaam doet

Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op menukaarten en in supermarkten op, net als ingrediënt in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar hoé heilzaam is gember precies? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren?

Lees meer »

Vandenhaute zet stap terug en wordt “niet-uitvoerend voorzitter”: “Ik had meer mijn best moeten doen om Kompany te houden”

Wouter Vandenhaute zet een stap terug en wordt “niet-uitvoerend voorzitter” van Anderlecht na de hevige kritiek van de achterban. De dagelijkse leiding komt nu in handen van CEO’s Kenneth Bornauw en Jesper Fredberg. In een uitgebreide reactie praat Vandenhaute openlijk over het afscheid van Vincent Kompany, de toekomst van Jean Kindermans en de woede van de fans. “Niemand is groter

Lees meer »