Nieuwsfeed

“Spectaculair” medicijn tegen mucoviscidose vanaf februari terugbetaald voor kinderen onder de 12 jaar: “Hiermee zal Fenna een normaler leven krijgen”

Kaftrio, het “spectaculaire” middel voor de behandeling van mucoviscidose, wordt vanaf 1?februari ook voor kinderen onder de 12 jaar terugbetaald. “Dat zal een wereld van verschil maken”, zegt Stefan Joris van de Mucovereniging.

Krantenkoppen in België

Brits-Iraanse man geëxecuteerd in Iran

De Brits-Iraanse man Alireza Akbari is terechtgesteld in Iran. Dat meldt het overheidspersbureau. De voormalige onderminister van Defensie werd in 2019 gearresteerd en beschuldigd van spionage voor het Verenigd Koninkrijk, iets wat hij zelf altijd heeft ontkend.

Lees meer »

Eerste dode van 2023 is een feit in ‘Familie’

Fans van ‘Familie’ zaten vrijdag tijdens de midseizoensfinale nagelbijtend voor hun scherm. Even zag het ernaar uit dat zowel nonkel Raymond (Frans Van der Aa) als Koen (Sieg De Doncker) het niet zouden halen. Maar maandagavond kwam het verdict: Raymond is er ernstig aan toe, maar overleefde het ongeluk. Koen legde daarentegen het loodje onderweg naar het ziekenhuis. Daardoor komen

Lees meer »

EXCLUSIEF. De ‘fouilleerders’ van Abdeslam en co doorbreken stilzwijgen: “Geen míllimeter mogen we die terroristen gunnen, of zijn we al vergeten wat ze hebben gedaan?”

Zélfs hun vrienden weten niet wat hun precieze job bij de politie inhoudt. Dat is: gevaarlijke gevangenen zoals Salah Abdeslam van en naar het terreurproces brengen — én naakt fouilleren. Voor één keer doorbreken de eliteagenten het stilzwijgen. “Als het dan toch zulke brave jongens zijn, geef ze dan snel een enkelband en een taxi om naar hun proces te

Lees meer »

Nederlandse politie las vijf maanden mee met criminelen na kraak van communicatiedienst, ook in België

De Nederlandse politie heeft vijf maanden lang meegelezen met versleutelde communicatie van criminelen. Dat lukte door de cryptocommunicatiedienst Exclu te kraken. Naar aanleiding van die informatie deed de politie 79 huiszoekingen. Daarbij werden 42 aanhoudingen verricht in onder meer Nederland, Duitsland en België. De verdachten zijn gebruikers, beheerders en de eigenaren van de dienst, zo berichten Nederlandse media vrijdag.

Lees meer »

Hoe komt het dat je ooglid soms trilt? En kan dat kwaad?

Begint jouw ooglid soms ook uit het niets te trillen? Dan ben je er waarschijnlijk op dat moment door afgeleid, want je kan het vervelende gevoel moeilijk negeren. Hoe komt het dat ons ooglid plots van die rare bewegingen maakt? En moet je jezelf daar zorgen over maken? Oogarts Virginie Ninclaus van UZ Gent legt het uit.

Lees meer »